deeped noterar…

…att även om jag anser att Birro många gånger är en gnällspik så har vi uppenbarligen samma grund i musiken. Läs hans text om goth-musik (och fr a Andrew Eldritch) – jag inser att den i princip är oförståelig för den som inte fastnat i SoM eller Mission.

…att det är en konst att skriva debattartiklar som inte ser ut som ren reklam. Riket.se får oförblommerad reklam av Rojas här. Lite trist – om idén håller kommer den att bygga det virala incitamentet självt – att någon skriver så här gör att många blir skeptiska.

…att det här med att få pengar till välgörenhet är minst sagt knivigt. Ronnie i det här inslaget borde i och för sig insett att “Make A Wish” knappast är organisation som hänger ihop med bikinibrudar, lättklädda poker-värdinnor etc. Som jag förstått det så bygger Make A Wish på ungefär samma idé som Min Stora Dag, som i Sverige fr a stöds av Round Table. Och då blir det direkt lika intressant eftersom Round Table tyvärr inte har världens bästa rykte om sig: både när det gäller dess icke-transparens men fråga också någon som varit eller jobbat i Sälen vecka 4. Problemet är ju helt enkelt: är pengarna som kommer verkligen “befläckade” av den som gett dem? Egentligen inte. Å andra sidan kan man då hamna i en situation där företag  och privatpersoner skänker pengar som uppenbart kommit till utifrån en illegal eller klart moraliskt märklig handling. Problemet ligger mycket i själva tanken på att välgörenhet idag blivit en sorts del av ett sponsringstänkande – att den som skänker får ut varumärkesvärde och positiv image av att skänka pengar till en välgörenhetsorganisation. Så frågan är om det helt enkelt inte är så att välgörenhetsorganisationerna bundit ris till egen rygg genom att så markant marknadsföra sig med att den som skänker pengar får credd.