deeped noterar…

…att människor är lättlurade och att det är enkelt att skapa viral spridning när man har en otrolig historia att berätta. Mashable har samlat ett gäng hoaxes från Internettiden.

…att en av de mest modiga personer inom kristenheten är Emanuel Karlsten på Dagen. För att sticka ut hakan så här när det gäller homosexualitet i en kristen tidning kräver extremt mycket mod och skinn på näsan. Fördelen är att alla homofobers fullkomligt idiotiska argument kommer i dagen (kommer i Dagen… pun not intended) men herregud – själv har jag blivit mordhotade av ett antal pingstvänner och Livets Ordare på Crossnet när jag förfäktade samma åsikter som Karlsten.

…att Josh slår sitt långhåriga huvud på spiken (igen) när han påpekar att tjafset runt diverse fotbollsklubbars officiella deltagande i Prideparaden är minst sagt bajsnödigt politiskt korrekt.

…att det är dyrt att röka kan jag skriva under på – men att betala 2000 gånger USAs hela statsskuld för ett paket cigg är lite tungt. Det intressanta i artikeln är att bankpersonalen “först förhöll sig kallsinniga”. Det får en att fundera om de ens kan räkna.

…att vissa har extrem otur. Paret som precis fått nycklarna till sin nyinköpta villa och satte igång frysen – och sen brann allt ner är nog i den gruppen. 

…att Beatrice Ask dumförklarar alla som anser att Stockholmsprogrammet handlar om ett register som kommer att starkt inskränka den personliga integriteten. Att kalla farhågor för “fantasier” kan inte tolkas som annat än att vår justitieminister förklarar alla kritiker som dumhuvuden.

….att Sleepless helt enkelt skriver alla kändisar som gnäller över “näthatet” på näsan. I grunden måste man faktiskt kunna skilja på kritik och hat, på kritiker och troll.