Jesus Amalia

Såna här åsikter kan man nästan tycka låter som en nidbild. Och medeltida. Dock kan man läsa dem idag på en blogg:

Visste ni att det idag finns 2,5 miljarder “människor” som aldrig har hört talas om Jesus Kristus!? Om man tänker efter så är det inte speciellt konstigt att den Afrikanska kontinenten ser ut som den gör: hunger, svält, matnöd, AIDS, analfabetism och lässvårigheter.

Det är onekligen klassisk ”say Jesus is my saviour and I give you bread”-mission som pågår då Inger tidigare förklarar att då 100 % av byinnevånarna tagit emot Jesus så kan de nu äta sig mätta. Själv har jag rätt svårt att se kopplingen mellan frälsning och mat men Inger kan det. För hon står för fyra ord: Kristen och ödmjuk men rättvis… Själv undrar jag om det är ”och” eller ”men” som är det fjärde…

Jag är glad att jag träffat kd-bloggare som är annorlunda än Inger…

Uppdatering: De flesta lutar åt att det är en fejk. Jag hoppas det – dock har KD då onekligen ett smärre socialt media-pr problem. Lycka till liksom. Själv blir jag mest illamående eftersom det är läskigt likt de fundamentalister som man träffat genom åren. Den person som skapat det här har antagligen rätt god koll på hur riktigt frälsningskristna faktiskt kan låta. Kopplingen till DN-artikeln är jag ändå skeptisk till.