Första dagen i hemmakontoret…

…och jag sitter i köket.

Hantverkarna härjar runt i huset och jag har bloggat på digitalpr.se om möjligheterna att faktiskt skapa verktyg som är intressanta för fler personer än vi geeks och early adopters. Det är dags att vi slutar att jaga det ”svåra” och det ”invecklade” helt enkelt för att vi ska verka smartare. Min mission blir mer och mer att vara pedagog för att skapa sociala medierna till en verklig plattform för alla.

Känns som om Deepedition kommer bli ännu mer en personlig loggbok ett tag. Jag hinner inte skriva varken om Wanja, om bloggare som får a-kassan efter sig etc. Det jag kan tycka är att det inte är helt galet att bloggare faktiskt kollas – fler och fler blir professionella i världen och det ser vi i Sverige också, vilket gör att bloggare är på väg att bli ett yrke. Det dumma är att a-kassan i det här fallet inte verkar frågat om han faktiskt tjänar pengar på bloggandet. Gissar att vi kommer att se Försäkringskassan börja att jag sjukskrivna som bloggar framöver också. Däremot får de inte lagligt jaga den intressanta Försäkringskassan – Inifrån. Vilket de inte bör göra utan hantera genom att själva börja att konversera med människor som berörs. Det finns möjligheter med sociala medier – för alla. Det är fasen det häftiga i det här.