Byt en bok och var social

När man försöker förklara konversationsmarknadsföring så är det viktiga att tänka att alla delar är sociala objekt. Just böcker är intressanta som sociala objekt – även om de är väldigt mycket analoga och bygger på att orden är tryckta och förs vidare via atomer och inte bitar (enligt Nicholas Negropontes gamla men fortfarande mycket aktuella uppdelning mellan analoga och digitala medier). När jag och Brit Stakston pratar om digitala värderingar i våra kurser så handlar det om att faktiskt relationerna är relativt kanaloberoende när det handlar om digital natives men också en sån utveckling bland digitala immigranter som har digitala värderingar (mer om det här och här.).

Just när det handlar om att flytta sig mellan det analoga sociala och det digitala sociala så gillar jag den här tanken: Stora Bokbytardagen som sker i samband med World Book Day. Den femte mars är det tänkt att alla tar med sig en bok man inte längre vill ha i bokhyllan, bär den synligt och när man ser någon annan med en bok kan man gå fram och fråga om man ska byta bok. Läs mer om det på bloggen och gå med i Facebookgruppen. Det är helt enkelt en sorts mix av Towel Day1 och Book Crossing. Det handlar om att vara mer social än att det hela bygger på tillfälligheter. Så fundera på vilken bok som kan vara en bra valuta för att byta mot något nytt och självklart: sprid det hela! Ju fler som är med desto större urval :)

Ps. Ja, igångsättare av det här är min polare Jocke på JMW. Ds.

Reblog this post [with Zemanta]
  1. Hepp! Det här hade jag missat:

    2009 may become an interesting year, as a sixth Hitchhiker’s book is expected to be released in October.

    []