Noterat

Det händer inte så mycket. Faktiskt.

Det här gör mig ledsen. Fröken Morrhår har varit en del av ens liv ett tag. Minns när Essa köpte henne. Och sen är det precis det som vår förra katt dog av – njurarna. Lilla Noomi glömmer vi inte – det är då och då jag kallar Yoda för Noomi. Sov gott frk Morrhår.

Dummast är nog den här snubben. Bensin brinner. Det gör ont. Att hälla bensin och hälla det på sin arm är korkat.

Det är jul. IPreddiskussionen har gått in i en liten lätt juldimma. Men läs det här. Det problematiserar faktiskt själva grunddiskussionen som är bra mycket mer intressant och komplext – och som i sig faktiskt omintetgör själva idén bakom IPred.

Påmindes om Webpages as graphs av Lilla Gumman och körde Deepedition. Liten fin bild:

webgraphs

Det här hade jag glömt. Om någon vill så kan man se våran dragning på Disruptive Media nedan:

Noterat att Blogger sannerligen rafsat ihop sig. De senaste funktionerna är intressanta. Exporten har ju fungerat rätt ok – att de lägger till import för är spännande för framtiden då de just nu inte kan importera andra plattformar men vem säger att det inte kommer att bli verklighet (även om jag är en WordPress-person). Kanske man skulle försöka ta hand om den gamla bloggen Finibus Bonorum et Malorum och Strangeways Here We Come som ligger bortglömda där? Och Gmail har under året blivit jäkligt intressant – kolla listningen här.

Nån som sett TV? Sett Experts reklam? Vi kan säga så här: den som planerat den reklamen borde få sparken. Och projektledaren. Och ADn.

  1. De väljer att köra reklam som berättar om den stora mellandagsrean som börjar en viss dag – även efteråt. Visst – det är flera som gör det: men då ser man till att skriva vo’n så att det inte blir så markant idiotiskt att ”skynda på att häng på dörrarna den 25e” när det redan är den 26e. Man ser till att göra flera versioner och ser till att mediebyrån har gjort klart det för kanalen det ska gå i. Hur jävla svårt kan det vara? Man lägger en jävla massa stålar i medieköp men gör en sån jävla usel placering och spot…
  2. Förutom att reklamen suger i allmänhet så har de lyckats att stava fel. ”Prissäkningar”. Allvarligt – om man som byrå eller kund ser en sån miss handlar det inte om att säga ”äh det är säkert inte någon som märker det” – då tar man ADn och projektledaren i örat från julbordet och ser till att de tillsammans med produktionsbolaget gör en ny version.

Jag blir förbannad eftersom det visar att såväl kunden själva: Expert och de som gjort reklamen varken har respekt för varumärket eller för reklam. Tycker synd om alla Experthandlare som får skämmas för en sån jävla usel reklam. Jag hoppas fan att det inte är Kollo som står för det här; att det är ett gäng b-figurer inhouse – och är det Kollo så ber jag dem att hålla sig till butiksinredning…

Uppdatering: Ja, gomorron Fredrik :). Onekligen var det inhouse som det gjordes. Dags att se över den ”intjäningen”?

Sen kan man undra hur Expert tänkt sig att sälja en massa saker när man har en sån usel koll på sin webb. Så här ser det ut just när det här skrivs:

ExpertSE

Allvarligt… Hur jävla dumt får det bli?

En blogg som jag försöker att hitta en genre för är Skiften. En sån här text blir liksom meta om man tittar på Stora Bloggprisets genrer. Är det politik? Är det filosofi? Är det om mode? Fan vet. Jag vet bara att såna här postningar inte är vanliga i bloggosfären.

Det får räcka för nu. Inser att mycket av mitt ”noterande” flyttat över till niclasstrandh.com. Det är så enkelt att liksom plocka en länk i RSS-flödet eller direkt när man kommer till den; skriva en kommentar och låta den blir shared item i GReadern.