Snabba noteringar

Dagen har gått snabbt. Spenderat kvällen med att skapa två nya bloggar – en för sonen och en för mig. Vi får se vad det blir. Och försöka lägga upp en företagsblogg. Gick inte, Teflonminne – nu behöver jag din hjälp på företagssidan. Försökt fixa ett annat projekt. Där verkar it-leverantören ”glömt bort” vad han lovade under helgen. Jamenvafan…

På tal om bloggar så har Agestam uppmärksammat att Blogg.se börjat med otyget att kapa RSS-feederna. Det gör dock inte bara de utan rätt många mediebloggnätverk (Metro använder det), nyhetssajts-rssfeeds mm. Irriterande men bygger på behovet av att få människor att komma till själva sajten för att reklamen finns där. Den funktionen/inställningen finns också i såväl blogger som i wordpress vilket gör att man nog inte ska tokhänga Blogg.se. Bea har lösningen: det är en inställning.

Som jag tidigare sagt så är Karolina tillbaka. Det känns skönt. Hon är rolig på sitt speciella sätt:

Dessutom blir bilderna alltid väldigt suddiga och skakiga när jag fotar ute på krogen, av någon anledning.

Det är oväntat få som bloggat om Det Tredje Könet. Själv funderar jag oftare och oftare på varför vi ens måste etikettera oss med just kön? Om vi säger så här: jag tänder på en viss sorts människor – bland annat ingår ”kvinnliga” könsattribut i detta. Om den personen med dessa attribut och en för mig intressant personlighet kallar sig man, det eller Televinken så är det egentligen ointressant. Jag gillar det dock som en sorts möjlighet att ta sig ur den könsliga dikotomin. För den skapar såväl manschauvunism som knallpulverfeminism – och inget av dem är speciellt samhälleligt konstruktivt.

Adolf Reinfeldt blir mer och mer otäck. Nu lanserar han en minst sagt isolationistisk krispolitik:

Om ni öppnar julklappen och det står ”made in China” – då har ni inte gjort mycket för att säkra jobben i Sverige, säger Fredrik Reinfeldt.

Dels är det extremt märkligt för att komma från en regering som åtminstone kallar sig liberal, dels blir det roande när man funderar på hur intresserade de tidigare varit att behålla svenska företag i svensk ägo. Själv menar jag att staten inte ska äga företag men i samma anda ska statsministern hålla käften om sin unkna isolationistiska ådra.

…äh nu måste jag sova.