Skorna på Videobaren

Panelskorna

Får leka lite Lassbo ett tag. Alltså: sitter man i en panel så är det schysst att faktiskt sätta på sig ett par snygga skor. De där snickersen var inte att leka med Niklas Svensson :)

Videopanelen

Jag var alltså på Videobaren innan tåget mot norr gick hem. Det är Henrik och Mattias på IVAG som kör välbesökta mingeltillställningar med jämna mellanrum. Och Videopanelen diskuterade sociala medier, fr a rörlig bild online, och politik. Anna König Jerlmyr, riksdagsman från moderaterna, Niklas Svensson, journalist på Nyheterna TV4 och Politikerbloggen och Björn Mellstrand, JMW.

Några reflektioner: Henrics och Mattias spaning var briljant – spännande helt klart uppdaterad även för oss social media narcos. Videopanelen då: Anna KJ var lite lätt spånig ibland – men hade snygga stövlar, visserligen bestod väl publiken av 75 % geeks och resten politikerkollegor av olika modigenrer men jag saknade spetsen in mot att faktiskt förstå att använda mediet. Niklas Svensson har onekligen en dubbelsits som gammalmediajournalist (är valet av skor månne beroende på en gammal syn om fotarbete inom journalistiken? :) ) och bloggare som märktes inte minst när han skulle försöka förklara att FRA-diskussionen faktiskt bara skedde i bloggosfären. Något som jag tvivlar på att andra upplevde: det var snarare där den satte igång och modulerade kraften. Förutom att ha snyggast skor så var Björn bäst, fr a att adressera frågan om vad som nu kommer hända med utvecklingen av sociala medier i o m den finansbävning som skett de senaste dagarna liksom att försöka hitta intressanta vinklar på hur politiken faktiskt kan skapa vinster genom att använda sociala medier.

Gillade helt klart konceptet som IVAG kör: och Berns är perfekt med sina många skärmar och rätt känsla när det handlar om video online, rörlig bild och så vidare. Träffade lite bubbelfolk också: alltid lika kul. Självklart var Björn F där, Hyttfors fick man äntligen skaka tass med och det var onekligen roligt att se Gatarski och skaka tass efter alla dessa år. Paula M hann jag bara vinka till eftersom jag var tvungen att dra till stationen efter panelen och Ingmarsdotter hann jag bara växla några ord med. Om jag är i stan nästa gång så går jag gärna igen – mingel med mervärde är det bästa.

Uppdatering: Björn Mellstrand skriver om sina tankar runt ämnet.

Uppdatering: IVAG själva skriver om Videobaren.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Reblog this post [with Zemanta]