Patrasket i MRO

Såna här saker gör mig helt enkelt förbannad. Men inte ett dugg förvånad. Bland de som anser sig mest troende brukar empatin vara minst. Se under ”extrem fundamentalism” och det kommer vara en bild på Mats Selander. Att personer som honom och MROs övriga förvirrade patrask väljer att förstöra en gudstjänst för en församling bara på grund av synnerligen luddiga anklagelser mot enskilda medlemmar är så jävla lågt att det borde vara skottpengar på sånt.

Abortfrågan har jag debatterat under många år på diverse kristna BBS-er i samband med mitt ”tidigare” liv som kristen och teolog, och att förenkla den som MRO och Ja Till Livet gör är inte värdigt organisationer som säger sig stå för kärlek och Jesu budskap. De är en anomali och bevisar alltför väl att religion, när den blir dogmatisk och stängd är farlig.

Nu kommer nån (läs: fundamentalistiskt lagd frälst framgångsteologianfrätt bloggare) att kanske mena att jag talar emot mig själv då jag också försvarar att TPB inte tar bort Arbogamordens FUP som finns som torrent via The Pirate Bay. Nu är det en annan sak: torrenter är inga filer, en FUP är en offentlig handling och det är i sådana fall tingsrätten i Köping, alternativt Köpingspolisen som gjort fel i att inte hemligstämpla/undanta obduktionsbilderna från förundersökningen som enligt lag är offentlig efter att åtal har väckts. Man kan självklart tycka att TPB kunde se till pappans känslor (dock kan jag vara mycket kritisk till det sätt som TPB bemött honom) – men i det här fallet så är det så enkelt att TPB inte gör något olagligt, filen som delas via nätverket (den ligger inte ”upplagd” hos TPB som en del media tror) är inte olaglig att dela.

Uppdatering: Emanuel Karlsten har bloggat om det på Dagen. Och det är intressant att läsa Selanders svar som visar en total verklighetsfrånvaro och total lack of emphathy. Jämförelserna med Jesus, koncentrationsläger och andra som gör samma sak är märkliga.

Uppdatering: Diskussionen fortsätter. Mats Selander får en hel del motstånd (även om jag, vis av hur det varit förr i världen, knappast tror att det ens går in). Mymlan har skrivit en postning om det.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,