Resan är sällan mödan värd

Jahaja. Det har fan gått troll i sena kvällstågen för min del. I Avesta stannade tåget och vi som skulle till Borlänge, Mora och whatever fick kliva av. För det var gräsbrand igen. Träffade en kvinna som blev lika cyniskt trött som jag – hon hade haft ett jäkla strul i en vecka med tåg som inte gått och plan som blivit inställda. Träffade en jurist från Stockholm som blev alldeles stressad eftersom hon skulle ha ett möte i Borlänge vid tiotiden. Osv. När vi klev av så stod det en buss. Men innan hälften av oss hunnit över spåren så dök ett långt godståg upp. Ett långt. Som stannade framför oss. Där stod vi alltså bakom bommarna. Med ett godståg stillastående framför oss.
Efter en kvart eller så behagade någon ge godståget klarsignal att åka vidare. Då stod det inga bussar kvar. Sen kom en buss tillbaka. Då hade den fått kontraorder att bara ta folk som skulle till Mora. Ut med ett gäng folk – in med lite Moramänniskor.
Sen blev vi stående. Tills det kom en buss. Som skulle stanna i Hedemora och Säter. Hedemorastoppet blev långt, det visade sig att man väntade på en massa folk: tågpersonal… Fan vet varifrån de kom.
Roligast var en sur gubbe som, när han hörde mig skämta om gräsbränderna, förklarade att de kom av att folk rökte (och bligade irriterat på min cigg). Yeah right, tågspåren går ofta knappast i terräng där folk går och röker…
En annan rolig sak är det här. Snacka om lite looservarning att fråga efter en invite till Asmallworld…

Andra bloggar om: , ,