Damon vs Knuff

Damon Rasti försöker sig på en kvällstidningslogik när han menar att Knuff.se “avslöjar” att den häktade programledaren är Sanna Bråding. Grejen är ju att det snarare handlar om att någon taggat just namnet Sanna Bråding via Bloggar.se. Tittar man på Damons screenshot så beror det på att stationsvakt taggat hennes namn i den här postningen. Och som vanligt är det ju på Flashback som avslöjandet kommer. Nu är det andra taggar som gäller eftersom fler har skrivit om det. Min fundering är snarare: varför försöker Rasti att fläcka ner Knuff?

Uppdatering: Damon har koll på vem som skriver om honom. Det är bra. Det är alltid lika roande att se att trollen också hänger med (“hannah“). Så varför anser jag fortfarande att Damon inte riktigt förklarade i sin postning att han älskar Knuff och vet att det handlar om automatik? Enkelt:

Jag tycker att det är lite roligt/tragiskt/konstigt att Knuff utpekar artisten som gillar kokain så här:

Att utpeka är en medveten handling. Inget som är automatiserat och därmed värdeneutralt kan anklagas för att utföra medvetna handlingar (dvs. göra ett val mellan att göra det och att inte göra det). Så enkelt är det. Det är bra att Damon älskar Knuff. Det gör vi alla. Men det vore bra om man då skriver saker så att man förstår vad det hela handlar om.

Eller i hans kommentarer:

Jag ser ingen dom, inte på långa vägar. Hon sitter bara anhållen än så länge. Även om hon nu har gjort det, så bör återhållsamheten vara högre än att slänga ut namnet vid första bästa tillfälle…

Visst är det så. Men fortfarande bygger det inte på att någon tagit ett publicistiskt beslut utan bara berättat vad som stått på Flashback.

Andra bloggar om: , , ,