Noterat igen

Att Per Schlingmann vet hur man svänger med statistiksleven borde inte komma som någon överraskning. Och Realtids ”avslöjande” visar däremot hur PR-tänkandet mer och mer inkorporeras med politiken.

Att IFPI inte är riktigt kloka är inget nytt. Att Frankrikes president nu visar sina totalitära åsikter är kanske väntat men oroande. Denne menar att IFPIs önskelista över en europeisk lagstiftning mot fildelning är ok:

EU skulle tvinga internetoperatörerna att censurera innehåll, stänga av hela sajter och hindra sina kunder från att över huvud taget använda internet, när musik- och filmbolagen hävdar att användarna bryter mot upphovsrätten genom att ägna sig åt illegal fildelning.

Det intressanta är hur i helvete de menar att det egentligen ska gå till…

Folkpartiets take på säkerhet och legalitet inom sociala medier är utifrån ett integritetsperspektiv inte fel (att det sedan rockar extremt illa med deras syn på skola och ordning och reda är en annan sak). Det man dock kan fundera över är varför man väljer att fokusera på kränkningar enbart mot unga. Vi andra då?

Till alla som irriteras av att jag skakar med benen, trummar med fingrar och annat:

Verkar det lite hjärndött att planlöst trumma med handen på bordet? Det beror sannerligen på. Taktfasthet kan tyda på intelligens, visar ny forskning från Karolinska Institutet.

Tack. Äntligen!

Kreativt lateralt tänkande eller exempel på journalisters okunskap om statistik? E24 har lyckats med konststycket att blanda ihop statistik om småbarnsföräldrars stress, mobiltelefonprat i bilen och Vägverkets siffror som ligger som underlag för lag om handsfree. Jag blir fascinerad.