Biljakt rakt genom lilla villaområdet

Fullt ös. Strunt i barn som är på väg hem från skolan, att vägarna är hala, och det finns ingenstans att gå undan för barn och sånt. Bara man får tag på bovarna. Kör så fort man kan så blir det bra. Typ 70-80 inne på en liten villaväg, bland skolor, dagis och lekplatser.

Bra jobbat polisen i Borlänge… Jag är så jävla förbannad att jag kokar. Det är fan inte ens tillåtet med biljakter i Sverige men bryr sig de om det? Fem minuter tidigare och de kunde kört över mina barn.

HS ringer polismyndigheten i Borlänge och frågar om det verkligen är vettigt att göra så och får till svar: ”det kan ju ha hänt nånting, eller hur? om det är polisen som jagar [vem skulle det annars vara jävla pucko] så får de det” i en stöddig stil. Oavsett vilket argument om just barn och faran för dem så märker man att polisen helt enkelt inte bryr sig. Uppenbarligen så anser personer inom polismyndigheterna att ett barn mer eller mindre inte spelar någon roll så länge man får tag på den som gjort något brott.

Uppdatering: Kärringen som svarade på polisen kanske borde läsa RPSFS 2000:18:

Förföljande med bil som innebär fara är i allmänhet inte befogat.
Under förutsättning att förföljandet inte framkallar någon eller endast ringa fara för andra personer kan åtgärden vara motiverad, om den flyende genom visad brottslighet eller av annan anledning är att anse som farlig för andra människors liv eller hälsa. Är den flyendes farlighet inte känd eller, om den är känd, inte av svårartad beskaffenhet, bör förföljandet avbrytas så snart det innebär fara för att någon skadas.

Uppdatering: Enligt andra vittnen så har biljakten skett på andra ställen. Exempelvis på skolgården…

Uppdatering: Poliserna valde alltså att jaga en bil som de ”visste brukade föras fram av en körkortslös”. Detta ”efterföljande” gick alltså på cykelbanor i hög fart, förbi och uppå en låg och mellanstadieskola, in i villaområden i cirka 70 knyck där barn går hem från skolan och annars är ute och cyklar, spelar hockey på gatan osv. Vad hände? Jo, föraren är misstänkt för drograttfylla. Alla i bilen togs in för förhör men släpptes sedan.
Den som säger att polisen i det här fallet gjorde ett bra val kommer jag fan att strypa. Det hela innebär att barnen är jätterädda för att gå ut, en av mammorna till Solstickans klasskompis undkom med nöd och näppe att bli överkörd av polisbilen på skolgården och det hela känns knappast som att ”jamen vad bra att polisen gör sitt jobb”…
Som det ser ut så kommer ett antal föräldrar och andra att göra anmälningar mot det här. Polisen är vidtalad (personer högre upp än den första som HS pratade med) och har lovata tt verkligen titta på vad som hänt.

Andra bloggar om: , , , , ,