Beltran fälls…

men inser inte att just nu är det tid att inte göra några stora utspel. Samtidigt blir Beltrans anklagelser om konspirationer intressanta då det visar sig att Bodström är målsägandebiträde

Hela målet är märkligt utifrån tidsaspekt och det extrema massmediala intresset. Det som jag tycker är knivigast är ändå att den förre justitieministern och fortfarande riksdagsman uttalar sig som målsägandebiträde. Det handlar inte om att riksdagsmän inte ska få jobba men just i det här fallet, och i liknande, så känns det som att det finns stora risker för störningar inom tilliten såväl för riksdagens objektivitet som lagstiftare.

Uppdatering: Bodström själv, som dock är rejält transparent med sin tid (45 timmar riksdagsman – 62k och 25 timmar advokat – 72k), menar att det inte är något problem. Inte heller att det verkar vara hans, av staten anställda, pressekreterare som får avgöra vilka inkommande frågor som gäller hans advokatarbete och vad som gäller hans riksdagsmannatjänst.

Andra bloggar om: , , , , ,