Saker en söndag

Läs ”Saker som går sönder”. Det smärtar i mig, trots att jag hört hennes berättelse. Visserligen är Mymlan någon som jag tycker om och håller av så kanske är min känsla extra stark men oavsett: det där ska ingen behöva uppleva.

null

Jag hinner inte kolla alla underliga sökningar som dyker upp i referrerlistan men den här var så suspekt att jag bara var tvungen: tysk läderkeps

null

Klurar på mitt nya bloggprojekt: jag behöver ett verktyg som fungerar mycket bra för flera att använda för att posta. Lurar på Drupal eller Nucleus. WordPress – ptjaa men dess funktionalitet när det gäller gruppbloggning är inte speciellt väl utvecklad.

null

För tillfället är jag fett irriterad på NoScript-pluggen för Firefox. Fuckade upp en postning på Researcher.

null

*flinar* På förekommen anledning:

TROLL DRIVEN: Growth by enragement. Engage others, say annoying things that aren’t true and bask in the attention. No examples will be given, which is the best way to deal with trolls.

från Seth Godin’s post: Drivers.

null

Har fått en fullständigt knäpp sak att skriva om i bloggstafetten och vet fan inte hur jag ska lösa det: ”Vad hände sen med ICA och köttfärsen”. Har några uppslag – ett mer seriöst men som är frågan om jag hinner få ordning på tills på tisdag, ett mer oseriöst som säkert kommer att rendera mig spöstraff från Chadie och Mary

null

Jag saknar fan att bloggars kommentarsflöden inte har någon sorts trådning. Själv försöker jag använda olika sorters citeringsplugins, och citera liksom använda comme il faut sättet @XX när jag skriver till någon specifik. Men det är fan ogörligt att läsa en icke-trådad kommentarshög som exempelvis den på Englas blogg. 462 kommentarer…

null

Jag vet inte – men det känns som om det är en ny omgång med ”nybloggande” på gång. Eller så är det att jag ett tag rört mig i andra kretsar. Dock: både Wadström och Göte har inte hållit på så särskilt länge. Och deras iver att uppfinna blogghjulet för typ tredje gången gillt får mig att känna mig gammal. Samtidigt så biter jag mig i läppen för att inte dissa deras ”upptäckter” – det kanske är en mänsklig sak att vilja försöka att hitta den heliga graalen själv: även om den sedan länge står och samlar damm, men till allas beskådan.

null

Vill ni skratta men samtidigt få lite ont i magen. Gå in på Way Of The Master… det hela är lite som den lätt stenade marknadsinriktade prästen i filmen Dogma – men på riktigt. Amerikansk verklighet. Bevare oss väl om Mike Huckabee blir president…