Året som gått

2007. Ska man titta på bloggosfärens 2007 i stort så har det varit det år då bloggen gick från att vara något konstigt, något som katten släpade in till att snart sagt finnas i varje (medie)människas medvetande (Jardenberg menar visserligen att den riktiga bloggexplosionen kommer nästa år, bevare oss väl). Bloggande blev generiskt med … ja fan vet: Alex Schulman. Det var också året då Metrobloggen startade, och Glamourprinsessan slutade att blogga. Man kan också säga att året som gått förädlat bloggosfären med fler välskrivna tematiska bloggar fr a inom politik men också inom reklambloggandet. Samtidigt har det som jag kallar ”vanitybloggandet” blivit mindre av imorse-åt-jag-gröt och mer, antagligen tack vare knuff.se och bloggar.se, gräsrotskrönikor om omvärlden.

Andra om: , , ,