Datorspel, Strage, outande och Schönning med klokbok

Jobbigt läge för anti-datorspelsapologeterna. Ungdomsstyrelsens nya undersökning (för att inte tala om den här forskningen) sätter deras teser på huvudet:

I vår studie kan vi se att unga som spelar datorspel dricker mindre alkohol, stressar något mindre och idrottar i lika hög grad som andra ungdomar

Hur nu de gamla anti-spelidioterna ska få till att dessa, samtidigt som de dricker mindre, enligt den gamla videovåldshypotesen, slåss mer vet jag inte.
Andra bloggar om: , , , ,

null

Den konstigaste aktivistgruppen på Facebook är väl Free Strage som menar att

Swedish writer have just been imprisoned against his will because of slangin’ cane. This is the uprising against!

Förutom den dåliga engelskan kan man fundera hur det hela logiskt hänger ihop. Fredrik Strage har blivit dömd för narkotikabrott. Han får sitt straff skärpt till fängelse. Man skulle kunna se det hela som ett inlägg i narkotikadebatten – men varför i helvete valde Strage då att erkänna narkotikabrottet i första instansen för att i nästa försöka att motbevisa det? Det hela är ju bara för att klara sig själv – inte för att diskutera narkotikapolitik (som borde diskuteras). Och att starta en grupp för att befria en snubbe som ska sitta i en månad? Kom igen.
Andra bloggar om: , , , , ,

null

Alter Ego påpekar att vi missat hur en nämndeman på bloggar valt att hänga ut en man som hon haft ett förhållande med. Alter Ego menar att det finns klara kopplingar till JPA-debaclet men jag vet inte: det är knappast något nytt att hänga ut personer på det här sättet – fröken Rydberg har ju gjort romankonst av det för flera år sedan. Vad JPA valde att göra var att hota med att hänga ut en person för att få tyst på henne – inte för att outa hennes eventuella moraliska värde. Alter Ego har visserligen rätt när hon påpekar att såna här saker kan ge lagstiftare vatten på sin kvarn när det gäller hårdare lagstiftning runt yttrandefriheten men som händelse känns detta med den hämndgiriga nämndekvinnan mer som en händelse i mängden. Sen kan man diskutera det etiska förhållningssättet, och jag går sannerligen inte i försvar mot denna kvinnas märkliga beteenden.
Andra bloggar om: , , , , , , ,

null

I serien ”Hur tänkte de?” finns många saker att skriva om. Nu senast är det Äntligen Hemma-”i’m so gay”-Jimmy Schönning som valt att rakt av plagiera en amerikansk bok och ge ut den som sin. Förlaget (AB kan inte låta bli att påpeka att det är ICA-förlaget…) väljer att göra något unikt: att dra tillbaka hela serien och lova kunder pengarna tillbaka för boken. Och Schönnings förklaring är fascinerande i sig:

Jag försökte pressa mig själv i en arbetssituation där jag höll på med teveinspelningar, med åtaganden för tidningar och med privata inredningar. Samtidigt försökte jag dra i land ett bokprojekt, vilket jag aldrig tidigare gjort. Istället för att skrika ”jag behöver ett halvår till”, som en vettig människa skulle ha gjort, så fortsatte jag – med det som man absolut inte får göra. Jag hade för avsikt att lära mig av ett begåvat sätt att göra bok på, att omforma det till mitt. Det slutade med att jag valde alldeles för stora delar av det som redan fanns.

Detta måste vara ett bevis på att det är farligt att sniffa lim…

Uppdatering: Schönning dröjde länge med att ta bort boken från sin hemsida. Själv funderar jag varför man ens skaffar sig en hemsida när man inte är intresserad av att uppdatera den ett endaste dugg.

Andra bloggar om: , , , , ,

null

Till sist: en totalt sanslöst rolig text från Herr Klokbok: Uusman fick rätt
Andra bloggar om: , , ,