Det blir inte alltid som planerat

En gång om året har vår Round Table-klubb tillsammans med stadens Ladies Circle-klubb en julfest. Den var igår. Årets improvement bestod i att ha home-parties, dvs. att man använder catering-firma för maten och sedan körs festdeltagarna ut med buss till RT:are eller (och) eLCors hem där det äts och dricks för att sedan återsamlas på festlokal för dans och mingel.

Vi skulle inte ha något home-party. Det var innan en av eLCorna fick vinterkräksjuka. Natten mot lördag. Så när vi i godan ro, barnlösa som vi var, läste våra tidningar och drack vårt kaffe halv tio på lördagsmorgonen och hörde telefonen ringa så var vi inte fullt beredda på vad lördagen skulle bli. Vi hade planerat en liten förfest med taxi ner till samlingspunkten, vi skulle ut till Borgmästarens home-party sen.

Det var vad som var planen. Den blev ändrad. Klockan kvart i tio visste vi att vi skulle ha ett home-party för elva personer. För detta krävdes, förutom städning också diverse inköp. Hämta mat och röja i allmänhet.

Det gick galant. Arton år ger en oanad samordning när det väl gäller.
Och det var en rolig fest. Efterfest hemma hos oss fram till halv fem.
Idag gick vi upp vid två. Jag har diskat närmare 44 stycken glas för hand, tre maskiner disk osv. Linnedukar tvättats.

Men det är ändå bara att inse: man är inte 25 längre. En fest till halv fem tar på krafterna.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,