Exeges enligt Viggo

Ja kära nån. Mycket ska man läsa innan man får skrattkramp och dör. Nu har Viggo Cavling läst en kortversion av Bibeln – och likt en nyfrälst pingstvän fast utan tron slår han fast ett antal faktum och utövar en exeges som onekligen ger ny innebörd i ordet ”barfotaexeget”…

Han [Jesus; deeped påpekande] förklarar att Moses hade fel, man och kvinna inte får skilja sig. Men själv lever Jesus inte som han lär utan i ett kollektiv och har mycket nära band med både män och kvinnor. Han vägrar att träffa sin biologiska familj, dessa förskjuts eftersom Jesus är med sin nya familj som består av ett gäng handplockade lärjungar. Dessa sviker Jesus när han behöver dem som bäst.
Grunden i den kristna tron är bönen och enligt Jesus behövs varken kyrkor, tempel eller församlingar för att tro och be. Kyrkan är Paulus påfund och på det hela taget verkar han ha hittat på det mesta av det som vi idag känner som kristendomen.

Nästa gång antar jag att vi får läsa evangelium enligt Viggo där han utlåter sig över hur marknadsföring ska gå till (”…man ska ha koll på sin produkts pris”).

(Tipstack: Brygubben)

Andra bloggar om: , , , ,