Dumpat

Alltså – man inser hur extremt beroende man blivit av Google när (Bredbandsbolaget?) man inte kommer åt vare sig Gmail, Documents, Reader eller själva sökmotorn (och när alla sajter med Analytics ger fan i att fungera)… Och nej, det fungerar illa med Tele2 Mobilt Bredband också. Tyvärr verkar ingen ha någon aning om nånting heller…

Uppdatering: Och apropå det: warpdrive avslöjar ryssens planer

Andra bloggar om: , , , , , ,

null

Jag gillar egentligen inte att skriva ner entreprenörer men när idén känns som gjord etthundrafjorton gånger så vet jag inte. Sajten Bloggkoll.com har som tagline: ”Håll koll på dina favoritbloggar” och jag försöker idogt hitta något som är nytt. Nyligen har för flera år sedan skapat en sån tjänst (och genom att vara hårt knuten till Knuff, Intressant och Bloggar.se så finns det stort mervärde) och för övrigt verkar Bloggkoll i princip vara en enklare form av alla webbaserade RSS-läsare. Nån som kan berätta vad jag missar?

Andra bloggar om: , , , ,

null

Det här är faktiskt enbart sjukt: Tvingad att pendla 140 mil för a-kassa. Alltså: hon ska ta jobb oavsett om det ligger eoner av mil från hennes hem. Detta är bestämt av en regering som i andra andetaget förklarar hur viktigt det är med Familjen™. Så här börjar en kd-motion:

Det bästa sättet att minska andelen utsatta barnfamiljer är att parallellt med arbetslinjen verka för att äktenskap och familjer håller samman. Få andra faktorer spelar en så framskjuten roll för ett barns välbefinnande och start i livet som att barnets föräldrar lyckas hålla ihop sin relation.

Jojustja.

Andra bloggar om: , , , ,

null

Ljungkvist skriver om negative campaigning utifrån att många bloggare fick en länk där gamla Sahlin-affärer samlats i en redigerad vblog från en PR-konsult. Det är onekligen intressant att filmen knappast är gjord av någon som inte har tillgång till diverse mediaarkiv… och de övriga två filmerna har samma opinionsbildande stil och driver en politisk linje under en sorts halvfalsk sanningsflagg. Oavsett om det är en av de dyraste pr-konsulterna (en kvalificerad gissning är att det kommer från Kreab eller Prime PR) så är det onekligen lite korkat – och beviset på att en sån här sak verkligen kan slå tillbaka är att Isobel skriver det hon gör. Framförallt för PR-branschen själva – som mer och mer får se samma krav på reglering som vi i reklambranschen fått leva med under åratal. Visserligen tror jag att vi mer och mer kommer att få se negative spinn (”motspinn” är ett kul namn) i svensk politik men jag är rätt övertygad om att den måste göras mycket smartare än så här. Självklart kör Magasinet Neo på samma stil1 Ännu fånigare är den ”öga-för-öga”-teori som DM kör genom att undersöka hur mediechefernas moral ser ut (och det är onekligen intressant att Rolf van den Brink själv inte förklarar om han köpt svart arbetskraft). Det är äpplen och päron som det här handlar om. Ja. Mona kör dubbelmoralisk linje – knappast någon är förvånad och i min bok kommer hon aldrig vara tillförlitlig och jag anser Reinfeldt som större potential för en bra statsminister generellt sett. Men att försöka få det till att det gör det mer okej att alliansens politiska tjänstemän köper svart arbetskraft. Och att sedan jämföra det med mediecheferna – för att ytterligare skapa en bild av att ”jamen alla gör ju det så då är det ju inte så farligt” gör hela grejen skrattretande.

Uppdatering: Vad var det jag sa – Prime PR.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

null

Mediedramaturgin är något som fascinerar en del av oss. Pontus Schultz tar upp det i sin krönika från i februari utifrån den DN Debattartikel (instängd i DNs betal-arkiv…) som den fd NS-ledaren Jonny Höglin skrivit om hur man använde sig av media för att bli kända och upplevda som ett reellt hot.

Andra bloggar om: , ,

  1. Allvarligt så tycker jag att Neo totalt tappat sin uppkäftighet och fräscha fria liberala stil sen Alliansen kom till makten. []