Teknikdump

Det är bara att konstatera: vi skriver 2007 och kommunerna tror fortfarande att e-post är ett komplement (övriga artiklar finns här och här).
Andra bloggar om: , ,
null

Det är inte utan att man bara skakar på huvudet åt såna här dumheter: CS klär av ”webbyrån” Yreg.
Andra bloggar om: , ,
null

En kundvagn som säger åt en att man äter för mycket fett. Jaha. Vore det inte först läge att plocka fram en kundvagn som kan hjälpa en att hitta det man behöver? Typ, varför Maxi ICA valt att flytta juice till ketchuphyllan och liknande saker?
Andra bloggar om: , ,
null

IFPI har sin egen tolkning av saker och ting. De menar att ifpi.com, som numera ägs av Pirate Bay, tagits över av ”domänkapare”. När då? Jo, när IFPI glömde betala förnyelsen av domänavgiften. Jahaja. Så nu ska de försöka få tillbaka domänen via domstol. Okej. Problemet är inte egentligen just det här utan det faktum att det inte finns en balans mellan å ena sidan ett varumärkes rätt till skydd mot intrång och å andra sidan domänföretagens rätt att sälja domäner för att tjäna pengar. Skulle varumärkesskyddet bli starkast så skulle det i princip innebära att registrerade varumärken inte behövde betala för de domäner som de inte tänkt använda, eftersom dessa ändå inte fick användas av någon annan. Och om man har så dåliga administrativa rutiner som IFPI uppenbarligen har får man fasen skylla sig själv.
Andra bloggar om: , , , ,