Johanna Parikka Altenstedt. Ge fan i att ringa min fru.

Japp. Så har Johanna Parikka Altenstedt valt att ringa min fru. Varför vete fan och att hon väljer att ringa från ett ställe där hon har dålig mobiltäckning är intressant. Det jag åtminstone kunde förstå av den skrapiga linjen var att hon a) menade att det var jag som skulle ha tagit över hennes blogg ”Helsinki-Stockholm” b) att hon försökte förklara att hon inte var ”Exit”. Sen försvann hon.

Det här är fasen ett troll i kvadrat. Hon borde lägga av. Hennes konstanta försök att misskreditera sina motståndare bör bli kända. Hennes försök att ständigt ge sig på andra personer genom att jaga rätt på vilka nummer som helst visar uppenbarligen att hennes kunskap om hur man hittar telefonnummer (typ lärdom 1A för en journalist) lämnar mycket i övrigt att önska.

Hennes konstanta försök att skrämma och hota är sanslösa. Men inte oväntade. Där argumenten tryter så brukar det ju gå till hot och våld.

Uppdatering: Japp. Hon kan använda Eniro. Så hon ringde min hemtelefon. Klockan kvart över åtta på kvällen. Hon kan inte kommentera. Mig veterligen är hon unik att inte lyckas kommentera på min blogg. Om någon annan inte kan det kan ni maila researcher snabela gmail.com. För jag har då aldrig hört talas om det tidigare. Hon förklarar för övrigt att hon gjort upp med studiomannen om hennes försök att dissa honom genom att mena att han är kund till Isabella. Hon försöker förklara att hon ”trodde det eftersom det varit så många av hennes kunder som kontaktat henne anonymt”. Jojo, då skriver man säkert på just det sätt som hon skrev.

Vidare hotar hon med att ”antingen är vi klara med det här eller så måste jag börja att försvara mig”. Jaha – och på min fråga ”hurdå” så valde hon att mumla något om att ”leta efter …”. Sen påpekar hon att jag väl antagligen inte är speciellt rädd av mig. Nej, inte speciellt.

Vidare har hon en kompis som sitter med henne hela tiden och ska väl vara någon sorts karaktärsvittne. Fan vet varför. Hon försökte också påpeka att jag inte vet vad som skett: nä, jag har inte ens diskuterat det utan utgått från det JPA valt att göra mot Isabella och sedan hennes härjningar mot alla andra som försvarat Isabella. För att utifrån det också diskutera yttrandefrihet.

Hon anklagar mig för att ”söka kändisskap för deepedition och därför valde du att prata med Medievärldens journalist”. Att jag ett halvt dygn innan skrev ”det här hade jag helst sluppit” verkar inte riktigt fungera för henne. När jag frågar om hon ens kan läsa innantill så förklarar hon ”jamen jag orkar inte det är ju så mycket som skrivits om det här”… Jösses.

Då snöar hon in på att jag påstått att hon är Exit. Fine, det kanske inte är du Johanna Parikka Altenstedt, men det var onekligen ett mycket likt sätt att argumentera. Eller så ljuger du värre än hästar travar.

Uppdatering: För min del är det här för länge sedan avslutat. Om JPA väljer att officiellt be om ursäkt till Peter aka studiomannen och till alla andra hon anklagat för att göra brottsliga saker och till Isabella för hennes hot så ska jag ge henne credd. Mitt mål har varit att försvara en person som utsattes för (som jag anser det) ett olaga hot. Och att diskutera åsiktsfrihet utifrån de grupper i samhället som inte har någon röst. Men JPA valde att försvara sig och sedan undvika debatten istället för att ta den. Då tar vi till det enda vi har: våra bloggar.

Men Johanna, ett tips: kalla inte 37-åriga män för ”lilla gubben”… (onekligen ett intressant sätt eftersom om en man säger ”lilla gumman” till en kvinna slås denne hårt ned för att använda ”härskartekniker” – uppenbarligen gäller det inte åt andra hållet).

Uppdatering: JPA mumlade nåt om ”ni på WordPress” och menade mig och Blogge. Det konstiga i det hela är ju att varken jag eller Blogge faktiskt ligger på WordPress utan använder endast WP som bloggverktyg… Hon bör nog ta och köra en rensning av cachen. Eller välja att använda en browser som faktiskt fungerar.

Det enda övriga fel är mymlan som får ett konstigt fel när hon kör Explorer – och hon måste ladda om sidan ett par gånger innan hon kan kommentera. Så här ser skärmdumpen ut. Nån mer som får samma fel med Internet Explorer?

Uppdatering: Det mest märkliga i hela den här historien är att kommentatorn som kallade sig ”Exit” inte kommenterat något mer. Och det är bra jäkla synd att JPA verkar vara från Sollefteå enligt hennes IP-nummer. Där är ju jag född…

Uppdatering: Den som tagit över JPA:s blogg har förklarat vad han gjort. Och varför. Det är onekligen roande att JPA valt att polisanmäla, när hon själv helt enkelt visat sig fullständigt inkompetent. Och att hon är minst lika inkompetent när det gäller att ta reda på vem som ligger bakom vad. Fast jag tror hon försökte skrämma mig genom att slänga ur sig anklagelser om att det skulle vara jag som hade tagit över hennes Blogspot-blog. Som hon själv valde att släppa. Vidare gnisslar hon om att hennes ord nu åter finns där – genom att hon glömt bort att Google cachear allt. För att slippa det behöver man ändra i .htaccess-filen. Om man kommer åt den – vilket man gör om man väljer att använda sig av en egen domän på ett eget webbhotell. Så den egna snålheten och inkompetensen har helt enkelt dragit JPA vid näsan. Så här är en del av hennes texter i original – återskapade från Google cache: Helsinki – Stockholm – Malmö Revisited.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,