2.35 am

Skickade de nio skälen halv tre inatt. Ingen respons. Gårdagskvällen spenderades, förutom i sällskap med vännen på FB och ingående samtal om livet, med att försöka förädla och hitta perfekta nio skäl. Och att försöka förstå varför Tele2 Mobilt Bredband vägrar att fungera på min ASUS. Fungerar som en dröm på min Acer men det hjälper ju föga då det är den här datorn det ska vara till… Följande felsökning gjorde jag:

 • eftersom det enda program som inte finns på båda (förutom ASUS egna märkliga lösningar) är MS Active Sync så utgick jag från att det kunde vara det som strulade.
 • skrev mail till Tele2 och frågade
 • uppgraderade programmet
 • Mobila bredbandet fungerade inte
 • avinstallerade Active Sync
 • Mobila bredbandet fungerade inte
 • svor
 • letade efter nya drivrutiner, FAQ om problem på Tele2:s hemsida
 • svor över jävla uppfuckad usel servicegrad
 • letade på nätet dvs. ”googlade” (allvarligt – jag hatar det uttrycket)
 • hittade några som haft problem med sina macar och det mobila bredbandet. Vilket jag också har – fast på jobbet
 • svor ännu mer
 • tittade på CSI
 • skrev ett långt brev till Tele2:s tekniksupport
 • insåg att jag knappast kommer att få något svar när jag läste vidare på nätet
 • packade ihop det Mobila bredbandet från Tele2

Det hela påminde mig om när min vän Chris, ”back in nittiett”, köpte en IBM/PS1. Reklamen för den var ”Fem minuter och du är igång”. Den var sann – efter fem minuter var vi färdiga att kasta skiten från balkongen. Mobila bredbandet förklarar att ”Sätt in modemet i USB och du är igång”. Yeah right, om du inte sitter på en mac eller på en ASUS PC (eller kör Linux). Hallå, Tele2! Kan ni snälla ringa och berätta vad jag ska göra?

Förutom det så jävlades Bredbandsbolaget mest hela tiden. Uppkopplad, nedkopplad osv osv. Utanför huset ligger tomslang som ska ner i backen. Sen kommer vi att ha fiber direkt in. Min plan är att köra en 100/100-lina. Då jävlar blir det åka av…

Facebook då? Utvecklingen rullar på även om den vansinniga frenzyn gått över. Det dyker upp folk från min barndom nu. Och andra ramlar man över som man mött i Uppsalanatten. Roande är den person som i Define Me satt ”sosse” på mig. Jag tar det som en elakhet. Att några i Superlatives tror att jag ska ”Kick with Jesus someday” får man väl ta som en missuppfattning: I won’t kick in with Jesus, cause I’ve kicked him outta my life once.

Idag har jag en större presentation. Jag ser framemot det. Det visar väl att jag verkligen börjar komma tillbaka i gamla gängor. En sorts ”cirkushäst” som känner doften av sågspånet och känner värmen från spotsen.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,