Saker som jag hittat

Lördag. Några minuter för att läsa och samla ihop saker jag hittat.

Senatorn i Nebraska har lämnat in en stämningsansökan mot Gud.

God has made terroristic threats against the senator and his constituents, inspired fear and caused ”widespread death, destruction and terrorization of millions upon millions of the Earth’s inhabitants.

Nu är det iofs så att det hela egentligen handlar om ett retoriskt ifrågasättande av den amerikanska rättvisans stämningsfrenzy men det är onekligen lite roande. Kommer Gud att dömas för domstolstrots om han inte uppenbarar sig i rätten?

Mer stämningar. Virgin Mobile Australia är ute på hal is efter att ha använt sig av CC-foton hämtade på Flickr i en kampanj. Också Creative Commons får en släng av sleven. Det är en Texas-flicka som upplever det som kränkande att vara med på en bild med taglinen: ”Free text virgin to virgin”. Och som nu stämt företaget och CC. Åsk påpekar att det hela snarare handlar om modelldelen i avtalet när man använder en bild i reklamsammanhang. Och jag håller med henne i hennes slutsats:

Still, Virgin should have had a model release anyway and should get sued for that alone – not for any perceived derogatoryness-ness.

Än en gång har amerikanska kristna värderingar blivit kränkta. Stackarna.
Och i grunden är det Virgin Mobile Australias byrå Host som kommer att få ta den största smällen. De har inte gjort sin hemläxa. Klantigt. Eftersom de lyckats göra samma fel i hela kampanjen.
Virgin USA är idogt på när det gäller att förklara att de inte har något som helst med Virgin Mobile Australia att göra. Så pass att de letar efter bloggpostningar och sätter officiella uttalanden om det hela. Skulle man råka skriva fel skulle de antagligen skicka CoD-brev via sina advokater. (Tipstack Jane, Leslie och Åsk)

Uppdatering: Även Expressen har hittat storyn.

deepbomb.jpg

En nyttig blogg: Vad Heter Låten.se. Dock hittade jag inte låten till senaste Lindex-reklamen.

deepbomb.jpg

Kristina af K har onekligen hittat avarten när det gäller ansvarsfulla föräldrar:

har läst många artiklar om detta med Internet och anser att mina barn inte ska använda detta. Har av denna anledningen förbjudit datorer hemma men då datorer och internet finns på skolor och biblotek så undrar jag om jag som målsman till mina barn kan på något vis kan tvinga dessa att inte tillåta mina barn tillträde?

Det är därmed inte förvånande att det finns dogmatiska idéer om heder, att föräldrar slår sina barn eller väljer att trycka ner deras kreativitet. Människor är idioter.

deepbomb.jpg

Ms Garbo, en av de visaste kvinnor jag känner, skriver en vacker text om konsten att koka kaffe.

Typ.