Att vara early adopter är ingen lek

Läser Kyrkans Tidning om bloggande (tyvärr stängt – KT är tillsammans med WSJ den sista tidningen med låsta artiklar: lösenordet är ”höstrusk”) och suckar över att man som extrem [[early adopter]] helt enkelt får inse att man inte ens syns. Jag gillar Karin Långström och tycker det är ok att hon lyfts fram, men herrejävlar – det finns många inom kyrkan som bloggat mycket längre än 2005.

Själv startade jag reloading redan 1996. Blogga med hjälp av bloggverktyg började jag dock 2001 när jag redan var sjukskriven men jag var en av de få präster som befann mig på Lunarstorm under slutet av nittiotalet.

Men det är lite samma sak som när det för några år sedan slogs på stora trumman om att det minsann skulle startas it-konfirmander. Jojo. Kyrkan hänger med. Att jag och Roland redan 1997 kört en sväng it-konfirmation var glömt sedan länge. För på den tiden var det så konstigt det här med IT att man knappt brydde sig.

Samma sak gäller att man numera uppmärksammar att Svenska Kyrkans Unga har en nätpräst. Själv satt jag som det i flera år mellan 97-99. Utan att det ens togs på allvar.

Svenska kyrkan missade industrialiseringen. Och fan vet om de inte kommer in och tjoar om Web 2.0 när alla andra hållit på med det i flera år. Bryt upp strukturerna och bygg om. Släng ut alla traditionalister och svartrockar och bli en kyrka som har någon sorts bäring på samhället anno 2007.