Ingen gaffatejp. Dumpa här.

Och så säger de att svenskt rättsväsende är långsamt. Rättegången är igång igen, om Janet Jacksons ”wardrobe failure” pågår nu. Vi snackar Super Bowl 2004.

deepbomb.jpg

En forskare förklarar att ”Facebook ger dig inte fler vänner”. Nähä. Intressant när man läser svaren i wikin som legat till grund för Omform-utställningen. Jag är böjd att hålla med Schmut:

vänner kan man nog göra oavsett. det har ju inte att göra med forumet utan med intentionen. du kan träffa en framtida vän i sopsorteringen likväl som på jobbet. det handlar om hur du beter dig.

deepbomb.jpg

Själv hittar jag en del av mina gamla troll på andra ställen. Nu senast UL hos Mamman och för inte så länge sedan dök Stina upp nån annanstans. Alter Ego har varit förskonad hittills men nu har ett puckotroll hittat till henne. Han skulle iofs platsa i puckosamlingen. Språkbehandlingen är… intressant:

”Fasen så ENKELT att sätta ”Glöd” i Röven på alla ni som CENSUR Redigerar o LÅTSAS inte som passagen&Eniro Debatten samt just nu ÅTER surfar jag UTAN IP nummer helt o Hållet serrö;) ”

Det bevisar en tes jag funderat över: 99 % av trollen kan inte skriva själva och för att hävda sig och hantera sin avundsjuka måste de gå runt och jamsa på andras bloggar.

Tes 2: troll är dumma. Utan IP-nummer? *ROTFL*

deepbomb.jpg

Om folk går på sånt här så känns det som om de får skylla sig själva:

Europeiskt Centrum för Lyckoforskning” och lovar lycka, kärlek, rikedom och hälsa – om man bara returnerar ett ”behörighetscertifikat” som visar att man är utvald.

deepbomb.jpg

Modern Life Is Rubbish har skrivit en lång initierad postning om i princip allt som berör Google, Privacy, and You. Själv säger jag som jag alltid sagt: man får ta det onda med det goda…

deepbomb.jpg

Selig tycker inte som många andra när det gäller diskussionen om Vilks Muhammedrondellhund och förklarar det i postningen Nu ska jag mobba. Jag har ju yttrandefrihet.. Det är mycket som jag finner att han faktiskt har rätt i men samtidigt kan jag känna att han jämför äpplen och päron – att plocka fram att enskilda personer mobbas och jämföra det med att kritisera en religion, om än med en kass teckning, känns märkligt. För tidigare har han själv fört fram argumentet att yttrandefrihet (och tryckfriheten specifikt) handlar om att förhindra att makten utövas på fel sätt – och jag är mer böjd att säga att religion handlar mer om en strukturell makt snarare än enskilda individer. Att religionen sedan må vara personlig är inte detsamma som att säga att man inte får bryta mot religionens egna bud. Må vara att individer blir kränkta på grund av att de tror på religionens dogmer men det innebär inte att religionens dogmer måste skyddas. I en kommentar påpekas det jag tidigare också påpekat: att dels är det inte alla muslimska trosinriktningar som förfäktar bildförbudet respektive att det rått bildförbud även inom andra religioner såsom kristendom och judendom (ikonoklastiska strider är en sak som alla som läser kristendomens historia får lida sig igenom). Problemet jag tycker Selig gör är att individualisera religionen och därmed undvika problemet med att religionen har en maktstruktur, vilken borde kunna ifrågasättas.

deepbomb.jpg

TT skriver otroligt inkännande och nära om Pavarotti. Självklart med en schysst rubbe: Pavan är slut. Oavsett vad du tycker om opera per se så är TT:s berättelse (eller varför inte: vittnesbörd) ett bevis på musikens kraft och möjlighet att förändra en person.

Det var stort, det var magi och jag förstår fortfarande inte hur det gick till. Allting avbröts när tanken ”var det inte kärringar som skulle lipa?” resulterade i ett halvkvävt och lite pinsamt skratt.

deepbomb.jpg

Detvaintejagdetvasossarna är elak mot Frida Murenius. Det är sånt som gör att jag totalt älskar dvijdvsbloggen!

Andra om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,