Kvällstidningsdumpat

Wollin är igång igen. Hon har onekligen tagit upp Skugges fallna mantel när det gäller korkade uttalanden. Nu förklarar hon bland annat att grillning är en manlig syssla (men att mat är kvinnogöra).

Rapport har vaknat och pratar om YouTube, precis som alla andra medier eftersom CNN och YouTube valt att samarbeta. Det som är roande är att Rapports inslag mest är lite ”nämen vad är det här?” Att YT råkar vara ägt av Google och knappast någon liten konstig ny sak har gått Rapport förbi.

Björn Ranelid är en fåntratt. Det är inget nytt. Och nu är han igång med en ny bok. Han säger bland annat:

– Den här boken är en uppgörelse. Jag kräver respekt.

Så då ger han sig på Liza Marklund och Jan Guillou, och när han får mothugg blir han en riktig cry baby. Jävla stolpskott. Läs också hos Josh: En vass kandidat.
Uppdatering: Thomas Tvivlaren har skrivit en mer verserad postning om Ranelid.

En ytterligare kandidat till att bli kallad veckans plattnacke är föreståndaren på familjehemmet Mångsbo när han ska förklara hur det kom sig att de lät en 15-åring åka till Sunny Beach och festa:

Alla åker inte utomlands, det övervägs från fall till fall. Jobbar vi med Rolls Royce tar vi inte emot folkvagnar. Om en kille missbrukar åker vi inte utomlands. Det får aldrig gå illa.

Tyvärr blir jag inte förvånad när jag läser på deras sajt om verksamheten (min fetstil):

På Mångsbo bedriver vi professionell behandling i en familjär atmosfär. Vi är vuxna som lever tillsammans med pojkarna under längre perioder. Detta underlättar relations uppbyggnad samt skapar en förutsägbar tillvaro gällande regler, normer, konsekvenser och vardagliga rutiner.
Vi bedriver individuell behandling där vi arbetar utifrån varje pojkes specifika behov resurser och svårigheter. I vårt arbete med pojkarna har vi ett multimodalt synsätt som innefattar miljöterapeutiskt, kognitivt och beteende terapeutiskt arbetssätt.[…]Vi strävar efter att normalisera pojkarnas tillvaro och med det menar vi att de skall ha en fungerande skolgång i kommunal skola samt hitta meningsfull fritidssysselsättning.[…]Vi arbetar för att pojkarna skall upprätthålla en god kontakt med sina föräldrar samt övriga anhöriga. Föräldrar och syskon är välkomna att besöka pojken och har även möjligheter att sova över. Om möjligt besöker pojkarna sina föräldrar en helg i månaden.[…]

Jotack. Men fan vet vem som lär dem att uttrycka sig…

Skatteverkets gigantiska omorganisation sägs bero på apor. I förstudien och rapporten som ligger till grund för att stänga ett stort antal lokala skattekontor förklaras det:

”Talet 150 återkommer hela tiden när det handlar om storleken på en grupp som har någon form av social gemenskap. Evolutionsbiologer har sett att primater lever i sociala grupper av olika storlekar”, heter det bland annat.
Beräknat på hur stor hjärna människan har i förhållande till andra primater (apor) kan man räkna fram den bästa gruppstorleken för sociala relationer, fortsätter rapporten.
”Utifrån denna formel har man kommit fram till att den optimala gruppen (eller största möjliga) gruppen för människor är 147,8 personer”.

Man får onekligen en känsla av att någon filosofierat över tanken på hundra apor och Shakespeares samlade verk. Som dock blivit motbevisat. Vilket är en deprimerande tanke: det kommer inte bli mer rätt nu än förut när man ringer Skattemyndigheten.
Uppdatering: Sveriges bästa satirblogg Badlands Hyena utvecklar Skatteverkets idé

Enligt vad Badlands Hyena erfar planerar regeringen att använda just denna hundsport som förebild för en modell att få fler i arbete. På arbetsförmedlingar runt om i landet ska så kallade ”konfrontationsrum” avdelas där arbetslösa släpps in. Därefter kommer ett par aggressiva nyliberaler in och skäller och skriker på den arbetsskygge för att de tvingas försörja honom eller henne med sina pengar.

Uppdatering: Erik har som vanligt koll – Dunbar-nummer på Skatteverket

Märta Louise är inte bara gift med Ari Behn, och prinsessa i Norge. Hon är lätt excentrisk också:

utbildad fysioterapeut och terapeut i Rosenmetoden[…]kan även kommunicera med djur och det var under samtal med hästar som hon kom i kontakt med änglar för första gången.

Skolan verkar ju vara i den vanliga new age-stilen.
Uppdatering: Sen är det nog jämt skägg mellan vem som är galnast – prinsessan eller fundamentalistpastorn Jan Hanvold som gått igång på prinsessans intresse och förklarar att hon kommer att komma till helvetet. Som teolog blir jag full i skratt när pastorn menar att änglar endast kan mötas genom helig Ande, annars handlare det om Satan. Det uttalandet innebär att han menar att många personer i Bibeln helt enkelt talat med ”fel” makt: däribland Maria, Jesus mor. De är fan inte kloka de där kristna…

Ojsan.

murdererteacher.jpg

Det hela visar sig vara på det sättet att den 24-årige påstådda mördaren är danslärare
Själv börjar jag ändå fundera över varför inget media börjar fundera över om det faktiskt kan vara så att det faktiskt var så att kvinnan slog först? Hela uppbygget fungerar utifrån: hon nästan 40-årig småbarnsmamma. Han 24-årig diskare och invandrare. Enligt någon sorts grundläggande medielogik så måste han vara skyldig.

Varför SOS Alarm väljer ”strutstekniken” när det gäller situationen i Lidköping är för mig en gåta. Särskilt när de vet att alla samtal bandas. Kanske inte någon tillfällighet att någon visat att den utlovade säkerheten av SOS Alarms lokaler inte heller stämmer.

Britterna börjar att nästan skylla på oss för sina översvämningar. Åtminstone Richard Edwards i The Telegraph (via Expressen)