Neo skapar en meningslös men snäv regel för kommentarer

I efterdyningarna till Littorindiskussionen och Neos flagranta svansviftande för moderaterna gör Jaguaren en uppmärksam på hur Neo valt ett fullkomligt meningslöst sätt att stänga ute massor av människor från sina kommentarer.

Uppdatering: Det är intressant att se att Peter W på Neo onekligen har en smula relativistisk syn på sina egna förhållningsregler. Han tog bort en kommentar från mig där jag använde N|. – och en kommentar från Åsk (aka dabitch). När han insåg att han dabbat sig förklarade han att ”det gick av bara farten”. Det i sin tur verkar ju som ett vettigt sätt att moderera kommentarer.
Det intressanta är att kommentarer från Blogge Bloggelito får stå kvar – ett namn som inte ens Neos journalist kan tro vara ”riktigt”.

Så vad är problemet? Anonymitet är en möjlighet för personer som inte kan (eller vill) framträda med sina namn att göra sin röst hörd. Och visst – Neo har i princip skapat en regel som är meningslös eftersom vem som helst kan skriva vilket förnamn som helst (borde vara världens grej för vår gamla vän BRB). Deras regel rimmar helt enkelt illa med vad de säger sig vara.