Intressanta artiklar en söndag

New York Times skriver om det länge omtalade cyberkriget: When Computer Attack:

Still, instead of thinking in terms of the industry’s repeated warnings of a ”digital Pearl Harbor,” Mr. McPherson said, ”I think cyberwarfare will be far more subtle,” in that ”certain parts of the system won’t work, or it will be that we can’t trust information we’re looking at.”

Motley Fool skriver om 348 Incredible Companies och deras slutsats är att både på kort och lång sikt så är börsvinnarna alltid små och obskyra aktier. Vilket knappast är någon nyhet men lätt att glömma bort.

Seth Godin skriver om det här med värderingskonsistens och påpekar att få människor, om ens någon, har en konsistent värdering. Det normala är att säga en sak och göra en annan, att konstant lura sig själv och leva utifrån en relativ verklighet. Slutsatsen han gör är:

Everything is a special situation, everything begs for inconsistency. If all we did was market to computers, life would be a lot simpler, but a lot less interesting.

Och sen har folk mage att gnälla om att reklamen ”lurar” dem…

Snart smäller det i USA. Iphone. AT&T räknar kallt med att sälja slut hela lagret på ett dygn. Och Apple har valt att testa telefonen rejält innan den släpps för att inte falla i ”stor-buzz-dålig-produkt”-fällan. Iphone är också en arbetsmarknadssak:

90 minuter innan försäljningen startar kommer samtliga Apple-butiker och AT&T butiker att stänga för att öppna med specialinkallade utkastare, säljare och vakter (över 2 000 personer har anställts för detta av AT&T) för att se till att det är ordning i kön.

Uppdatering: Forbes tar en annan approach och visar på ett antal skäl varför man bör förhålla sig skeptisk till iPhone. Att Blackberry sen råkar vara en stor annonsör för tillfället kanske vi ska lämna därhän…

Att försöka nå högst på rankingen hos Google är företagens våta dröm. Det innebär att försöka hålla jämna steg med sökmotorernas ständiga förändringar av algoritmerna. NYT skriver om detta i Google Keeps Tweaking Its Search Engine och Seth Godin har några mycket intressanta takes på texten. Som vanligt.