Det ringlar nog mest i huvudet

Den här artikeln är fascinerande på andra sätt än just att ormar och snok får för sig att ta sig in till ”Kerstin”. Först är det just det här med att hon ”vill bara kallas Kerstin”… eh… ok? Varför inte göra det enklaste och kanske mer comme il faut-journalistiska att skriva ”en kvinna”? De gånger någon enbart omskrivs med ett eventuellt riktigt förnamn är om dessa kan tänkas vara hotade eller på annat sätt inte kan framträda med namn. Tror ”Kerstin” att ormarna läser DN?
Sen är det den synnerligen redundanta informationen om ”fönsterbleckssnokarna” som roar mig:

– Det var två snokar som låg och porrade sig. Man såg tydligt att han hade fällt ut organet, säger han. [”Kerstins” son; min kommentar]

Okej… menar de att snokarna gjorde det medvetet och för att uppröra ”Kerstin”? En sorts avancerad reptil-”dogging”?

Den reduntanta informationen fortsätter:

men jag fick tag i en orientalisk mathuv i tenn som jag satte över ormen

Själv funderar jag över distinktionen mellan en orientalisk och en europeisk mathuv i tenn. Ser de olika ut? Och varför har ”Kerstin” en mathuv?
Men det blir bara roligare:

– Jag känner avsky för allt som slingrar. Nu tycker jag att jag ser dem överallt, hela tiden.

Freud skulle onekligen haft en del att säga om det där…

Och onekligen verkar både ”Kerstin” och sonen ha ett visst intresse för den reptila sexualiteten. För se – damen har sett mer djursex:

Hon berättar om en annan incident, på cykelvägen bakom huset, då en hel hoper huggormsherrar förföljde en hona så att det, enligt Kerstin, ”såg ut som ett vattenfall på asfalten”.

Det är ett mycket intressant uttalande: hur fan vet hon att det var en hona som förföljdes av hanar? Det är liksom inte så enkelt att könsbestämma reptiler. Tittar man exempelvis på hur knivigt det är att könsbestämma en boa (länk här – inget för den som ogillar bilder på ormar…) så börjar jag undra om inte ”Kerstins” ålder har tagit ut sin rätt och att journalisten Cecilia Jacobsson skulle tagit sig en rejäl funderare över storyn från början.

Uppdatering: Det hela bygger på en TT-flash – 82-årings hus invaderat av ormar vilket gör journalistens grundliga artikel ännu mer suspekt.
Uppdatering: Råkade inse att det saknades ett citationstecken i koden så att postningen blev måttligt oförståelig. Ber om ursäkt.

Andra om: , , , , , , ,