En komet i mössa

Jag har aldrig missat en deadline. Inte den här gången heller. Och det är en speciell känsla att klockan elva på kvällen plötsligt inse att det är klart. Det finns inget mer att säga. Det finns såväl en mediestrategi liksom en plan för printannonseringen för företagets båda inriktningar. Alla delar i mediemixen har fått en strategisk dräkt kopplad till varumärkesstrategin. Jag kan faktiskt inte göra mer. Jag har till och med räknat om mediebyråns siffror utifrån att de byggde på helår och att det in några magasin handlade om ett dåligt val utifrån den impact vi söker nå. Jag har strukit medieköp för över trehundratusen. Och tänkt: ”äh va fan…” och lagt till annonsering för en kort kampanj för nästan hundra. Det är inte pengar – det är möjligheter :).

Jag har däremot inte packat. Och jag inser att jag måste packa ner de där skojsiga tabletterna jag fick av en örtdam – annars går det här inte. Influensan vinner terräng i min kropp även om jag kämpar emot. Vi verkar inte vara ensamma om det – Renaulten skulle in på service imorgon men verkstaden ringde idag och bad att få flytta fram den eftersom de hade många sjuka.

Dagen har för övrigt gått sin gilla gång. Lite filmplanering, lite pitchdiskussioner, lite copywriting och mycket mediestrategi. Hämtade nya sommardäck till Renaulten men tänkte i mitt stilla sinne att jag lika gärna kunde åka vidare på ”vinterdäcken” eftersom de ändå saknar tre fjärdedelar av dubben. Och nej, de är inte nedslitna – de är helt enkelt försvunna… Sen provianterade jag förkylningspreparat på Apoteket. De frontar med en produktserie som jag tagit fram kommunikationskonceptet för. Och i nästan varje hylla finns den någon flaska eller tub som jag varit delaktig i designprocessen av. Tänkte på hur surrealistiskt mitt jobb egentligen är. Inget jag gör syns (förutom de saker jag också skrivit copyn på) – ändå genomsyrar det allt. Jag har fan ett konstigt jobb. Men det är roligt igen.

Jag var förresten på bild i senaste numret av Komet. Från Åretrippen. Jag såg fan inte klok ut i den mössan…

Andra om: , , , , , , , , , , , ,