Trubbel i laget

Vad har hänt idag då?

Det är rörigt i Alliansen. De tidigare nyliberalt flirtande Der Volksparti har surnat till på att Centerbönderna faktiskt slutat att intressera sig för mockningsskatt, och istället börjat att diskutera arbetsrätten – det gör dem till nyliberaler enligt Volkspartiets egen Goebbels. Och furir Reinfeldt blir sur eftersom det här innebär att media inte skriver om när han klappar på barn, gullar med miljön och gnuggar sig med internationella politrukpolare. En tidigare hängande back, Narti, i Gyllenhags parti går till anfall från vänstersidan och förklarar att partiet bara är intresserat av PR-vinster istället för politik. Hon anser att forwarden Leijonborg har måltorka och ska sitta på bänken. Bloggosfären röjeri vanlig ordning.

Själv blir jag numera kallad nyliberal (inte sällan med suffixet ”svin”) men det känns lite udda i allmänhet. Eller så kallas jag ”såsse” av såna som tillhör Der Volksparti. Som beteendevetare med viss övervikt både om magen och till socialpsykologi kan jag lugnt säga att min prognos står fast.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,