Alla är idioter.

Har inte kommit iväg till jobbet ännu. Det är en seg dag idag. En sån här efter-stressendag. Ont i halsen. Funderar på om jag kommer orka med att partaja med bröderna en hel helg i Sälen. Funderar om jag egentligen ens vill. Jag tillhör egentligen inte den sociala delen av mänskligheten, jag brukar påpeka att jag är en social analfabet. Och jag fungerar bättre i att umgås med kvinnor än med män – det är baksidan med att ha levt relativt isolerad med en borderline-morsa. Samtidigt har jag under de senaste åren valt att ta bort vad jag lite frankt kallar ”empatiska missförhållanden” dvs. att känna in folk. Jag har ingen lust att ta ansvar för alla och envar – jag har min familj, den lilla nära. Och jag har några personer som jag håller nära och håller av. Resten får klara sig själva.

Var på ett coachingsamtal igår. Tre till sju. Bra, positivt, jobbigt och rejält upplyftande. Vad dess mål var kan jag ännu inte berätta, men jag fick höra sanningar om mig – som jag visserligen redan känner till. Det är fördelen med att använda sig av en superterapeut och coachare. Det blir jäkligt bra samtal. Framtiden ser ljus ut. Den är spännande som fan. Men där pratade vi om hur vi ser på våra sociala nätverk, hur de ritas upp (det är alltid lika intressant att i grupp sitta och göra såna här saker eftersom jag helt enkelt förstår alla modeller först – jag är ju faktiskt beteendevetare…) och där jag fick fastslå att det finns en sorts vettig logik i min livssyn att alla människor är idioter tills de bevisat motsatsen. För de som bevisar motsatsen – att de inte är idioter – kommer nära mig. Och dem kan jag försvara med alla medel. Resterande intresserar mig möjligen som kreatur som jag lär mig om sociala nätverk, psykologiska drag och hur jag bäst kan använda deras svagheter i reklam.

Och det intressanta med att medvetet arbeta för att forma en stark gruppering är just att en sån som jag: analytikern och strategen (som ledartyp) behövs, men kan inte fungera solitärt. Jag behöver en taktiker, en integrerare och en doer i min grupp – då kan vi uträtta stordåd. Och en sån grupp håller vi på att skapa – medvetet. Det är rätt häftigt.

Nu ska jag ta och åka till jobbet. På programmet står en (försenad) timrapportering, att sammanställa en kort presentation inför ikväll då jag träffar ett gäng kunder och sen inget mer.

Vill man se reklamfilmen kan man gå till Researcher.se.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,