Jag bokade inte någon fest imorse

Jag har sjukt mycket jobb men morgonens möten liksom tog sugen ur mig. Fan ska jag satsa liv, psyke och familj när andra mest ser reklam som ett nio till femjobb. Och jag oroar mig för min vän och kollega som inte mår bra. Så det får bli ikväll – när folk gått hem för dagen – som jag jobbar undan det jag egentligen ska göra. Istället funderar jag över det faktum att jag är fullkomligt ointresserad av bokrean i år. Tanken att köa på morgonen är extremt långt borta och blir det någon bokrea för mig blir det att jag går dit om en vecka och kollar vad som finns kvar. Varför är det så? När man var fattig student brukade jag förbeställa för tusen spänn och sen ändå gå iväg och handla för nästan lika mycket. Trots att studielånen tenderade att komma ett par dagar efter att bokrean börjat.

Jag tror det är Internets fel.

Jag har inte samma behov av böcker längre. Jag hinner inte läsa den mängd böcker jag läste förut. Jag behöver det inte.
Och de böcker jag vill ha brukar finnas för minst lika billiga pengar på pocket – jag fattar inte vitsen med att läsa tunga inbundna böcker när man kan få dem i schysst fickformat (storpocket är jävla skit). Sen är det väl så att jag har en massa böcker olästa som ligger på lur. Att köpa fler känns rätt meningslöst. För övrigt hinner jag mest läsa facklitteratur ändå.

Så idag – när jag har bra ekonomi och har råd att köpa böcker så gör jag det inte. Livet är bra underligt ibland.

Fluktuerar.

Andra bloggar om: , , , , ,