Lite om bloggandets själ och verklighet

Innan jag tar mig i kragen och duschar, sätter ihop jobbdatorn och slänger mig in i att marknadsföra ägg, revidera föreläsningen om copywriting som ska hållas imorgon på högskolan och försöker att hitta förslag på namn till ett stort nordiskt projekt så måste jag bara skriva om det här med bloggande. Som om jag inte gjort det förut men det som jag gillar är länklistor. Tänkte på det när jag läste på min gamla nätväninna Kristina af Knusselbos blog och hennes mening att det ibland är lite väl mycket länkande till andra bloggar på bloggar. Men det är ju det som är det spännande med bloggandet – att hitta nya bloggar att läsa. Som nu: jag hittade Ett bultande hjärta via hennes blogg – och insåg att det var en rubin i bloggsmycket. En självklarhet att lägga till RSS-feedreadern. På samma sätt som jag hittade Orden som aldrig blir sagda och Graceland and beyond. Viktiga texter som berör djupt i själen.

Samtidigt skrämmer det mig lite att deep|edition blivit så… stor. Det var inte meningen. Och det innebär också ett självmedvetande om att kunna använda mig av det till att marknadsföra bloggar som jag tycker är värdefulla. För jag är inte Silverfisken eller Glamourprinsessan – jag är inte speciellt intresserad av att göra mig ett namn som generell ”bloggare”. Jag har redan skapat Researcher, som ett tag var viktig för branschen – innan bloggexplosionen – och idag degenererar på grund av att jag helt enkelt inte längre har tiden nog att lägga på den. Och så har liksom den här bloggen växt sig större…

Men det är det som är fascinerande med nätlivet – att saker händer som inte alltid är linjära enligt normal marknadsteori.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,