Ännu mer länkar

Ekonominyheterna: Vakna som en superchef

 1. Börja tidigt
 2. Läs mejlen
 3. Träna varje morgon
 4. Tänk till om källa, form och tidpunkt för nyhetskonsumtion
 5. Lös problem
 6. Familjetid
 7. Var kreativ med morgonrutinen

"Medarbetare med balans i livet presterar bättre."

Också kallhamrade vd:ar förstår det ekonomiska värdet av ledarskap och att medarbetare som har en balans i livet presterar bättre. De ställer krav på resultat; satsar de på ledarskapsfrågor så vill de veta att det har en effekt.

Ekonominyheterna: Bloggen som terapi

Min blogg fungerar till viss del som en terapi. Det är väldigt skönt att få skriva av sig. Om jag ser eller hör något som jag reagerar över skriver jag hellre en blogg än ringer en kompis
och pratar.”

Ekonominyheterna: En stjärna född

Sedan var det bara att luta sig tillbaka och njuta av att viruset växte sig starkare. Det dröjde bara minuter innan ett tjugotal sidor hade hängt på. Jag rafsade ihop mina prylar med ena handen – eftersom jag samma kväll skulle flyga till München och spela på en technoklubb – samtidigt som jag med den andra surfade för att läsa vad folk tyckte om installationen. Precis innan jag var tvungen att springa för att hinna med flyget kollade jag mejlen en sista gång:
”Holy Crap You’re Dugg”.

Ekonominyheterna: Är du tillräckligt snygg?

I Shanghai där undersökningen gjordes är det kvinnorna som kan uppleva de största orättvisorna. De 35 procent av kvinnorna som betraktas som snygga har cirka 10 procent högre lön än de kvinnor som hamnar i mellangruppen. Dessa i sin tur tjänar 30 procent mer än de medsystrar där skönheten inte ger några lättvunna segrar.

E24.se: Fattig ålderdom väntar 70-talisterna

Skillnaderna i pension mellan personer ur samma generation kommer att öka markant framöver och en halv miljon 70-talister rikserar att bli fattigpensionärer.

E24.se: Inget löjligt med sms-notorna

All privat användning av bolagets medel ska förmånsbeskattas. 2002 vann Europolitan mot Skatteverket och slapp lämna ut sina anställdas samtalslistor. Men i somras tog verket revansch genom en dom i länsrätten. Telenor (tidigare Vodafone, tidigare Europolitan) tvingades att betala 2,8 miljoner kronor mer i arbetsgivaravgifter för telefonförmånerna.
Att granska kollegans sex gånger 67 öre för ”hej-nu-är-jag-på-väg-hem-behöver-något–handlas?” blir bara löjligt med tanke på vad administrationen kostar. Nu kanske det inte är så löjligt längre.

E24.se: Mobilen viktigare än sex

En av slutsatserna var att nästan var fjärde kvinna skulle välja bort sex om valet stod mellan celibat eller ingen mobiltelefon i en månad. Hela 43 procent av kvinnorna skulle även svara om telefonen ringde medan de hade sex.
Männen är dock lite mer restriktiva när det handlar om att ta fram mobilen under sex. Bara 30 procent av männen svarar när telefonen ringer.
En annan brittisk undersökning försvagar dock bilden av att män skulle vara mer romantiska än kvinnor, då den slår fast att en av åtta män är villiga att byta ut sin partner mot en ny teknik pryl.

E24.se: De 10 vanligaste betalningsanmärkningarna

  7-i-topp allmänna mål:

 • Inte betalat underhåll till barnen: 2 400 000
 • Obetalda TV-avgifter: 950 000
 • Obetalda skatter: 430 000
 • Utmätningsförsök: 400 000
 • Obetalda parkeringsavgifter: 340 000
 • Obetalda studieskulder: 300 000
 • Obetald vägtrafikskatt: 240 000
  3-i-topp enskilda mål:

 • Konsumtionsskulder; när man har handlat på kredit.
 • Bostadslån man ej kan betala.
 • Skulder från näringsverksamhet; när man har drivit företag och haft personligt betalningsansvar.

E24.se: Ipod bannlyses från New Yorks gator

Inte bara Ipoden bör förbjudas när du går över gatan tycker Carl Kruger, politikern som vill införa böterna. Han anser även att mobiltelefoner, handdatorer, tv-spel och anan elektronik ska vara förbjuden att använda medan man går över gatan, skriver New York Times.

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , ,