Jo. Det är en jävla soppa.

Vad fan håller Handels på med?! Nu ska de inleda en ny blockad den här gången mot en sminkbutik i Kristianstad. Med en anställd.
Det är riktigt fult, det som Handelsdiverse fackförbund håller på med – för de väljer att ge sig på företag som är små, känsliga för störningar när det gäller leveranser (Wild n Fresh i Göteborg var samma sak) och det mest intrikata är att de väljer att ge sig på företag som drivs av unga entreprenörer och hittills – kvinnor. Victoria Frankelius på Makeup Store nu och Sofia Appelgren på Wild n Fresh tidigare. I det senare fallet (WnF) så är utredningarnas mycket mycket intrikata. Öhmans utredning, som skulle ge Handels ”rätt” visar sig bestå av endast info från just HandelsHTFfacket

Toivo Öhman säger till GP att det inte låg i uppdraget att kontakta Appelgren. Alla uppgifter fick han från Hotell- och restaurangfacket.
– Det fanns ingen anledning att misstro deras uppgifter.

Onekligen intressant inställning. Objektivitet? Nä, kanske inte va…

Per Sandqvist, ombudsman för Handels, gör en något märklig logisk kullerbytta:

Skulle hon inte ha anställda… är det en annan diskussion, där lagen om anställningsskydd kommer in. Då får hon visa att det råder arbetsbrist. Men jag vill inte spekulera i framtiden. Hon behöver inte alls hamna i den situationen, bara hon skriver på.

Eh… om man inte har anställda så handlar det om anställningsskyddet? Så om jag är ensamföretagare måste jag enligt Handels bevisa att jag inte behöver någon anställd1… Jösses, den där snubben är inte bara dum – han är sjuk också.

d y s l e s b i s k, Sänd mina rötter regn gör intressanta sammanställningar runt fr a WnF-affären medan fackliga tillskyndare anser att det moraliska imperativet är starkare än den kontextuella utilitaristiska funktionen: Selig.se.

Uppdatering: Daniel påpekade för mig att jag blandat ihop fackförbund på bokstaven H och det är nu korrigerat.

Uppdatering: Fackliga tillskyndare kan inte läsa. Och nej, jag tänker inte publicera någon som uppgivit mailadressen kfhhgisdkghg@lohiskkdh.skko. Tråkigt att se att Victoria Frankelius på Makeup Store valt att ge upp. Bilderna från hennes butik talade också sitt tydliga språk – fem personer med ”strejk” på bindlarna stod och skymde skyltfönstret rätt rejält.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

  1. Och jo, kontextuellt kan man tänka sig att han pratar om möjligheten att företagaren säger upp folk men han svarar inte på det. Han pratar om en situation där kvinnan inte skulle ha några anställda – per se. A. von Achtersnurra har också uppmärksammat det hela. []