Techlänkar igen

10layers.com menar att vid 2010 kan Apples omsättning vara större än Microsofts: 2010: Apple larger than Microsoft?

First the Wait for Microsoft Vista; Now the Marketing Barrage – New York Times

IDG.se: Microsoft vill patentera modulära operativsystem. Ni vet – det där företaget som för några år sedan förklarade att de inte kunde plocka bort webbläsaren IE ur systemet…

Helstolligt: Für Elise på en scanner… (√Gizmodo)

Undrar vilken gång i ordningen, under de tio år jag följt nätutvecklingen, jag läser det här. För några år sedan var det IP-numren som höll på att slut: Ekonominyheterna: Nätet snart slut?

Internet tar slut, befarar konsultbolaget Deloitte i en ny rapport. Den hotande kapacitetsbristen sägs bero på de krävande internettjänsternas ökade popularitet. Videotjänsten Youtube används som ett exempel på resurskrävande sajt som växt otroligt fort. ”Mängden data som går över internet ökar exponentiellt och det håller inte hur länge som helst” säger analytiker Tommy Mårtensson till Dagens Industri.

MSNBC.com har kanske den vettigaste jämförelsen och recensionen av nya Vista: A Mac user switches to Vista. Man slipper det lätt fanatiska Mac-evangeliserandet och samtidigt väljer han att titta på Vista utifrån sin kärlek till MacOS. Intressant.

På tal om det – någon undrar säkert varför jag så idogt läser nyheter som handlar om Apple och MacOS? Det har sina olika skäl:

  1. Jag skaffade min första mac i mitten av nittiotalet och redan 1989 gjorde jag tidning med hjälp av ett gäng av SE-datorer.
  2. Under Uppsalatiden skrev jag på min mac och gjorde Landskapsposten på en gammal LCII.
  3. Jag jobbar i reklambranschen – där är man fortfarande väldigt kära i sina Macintoschar.
  4. Jag är den enda med PC på byrån – men är IT-ansvarig för hela byråns flotta av Macar, Macserver och sånt.
  5. Jag gillar Apples stil, design och stöddighet.
  6. Jag fascineras av deras varumärkes möjlighet att oavsett vad de gör så älskar folk det.
  7. Jag tycker Jobs är cool.

Andra bloggar om: , , , , , ,