Söndagsläsning

Söndagsläsning?

Påven ger sig i vanlig ordning in i diskussioner
som endast visar att katolska kyrkan är mer världsfrånvänd än någonsin.

Any trend to produce programmes and products – including animated films and video games – which in the name of entertainment exalt violence and portray anti-social behaviour or the trivialization of human sexuality is a perversion, all the more repulsive when these programmes are directed at children and adolescents

Problemet är helt enkelt att hans utgångspunkt må vara välartad men han faller in i den vanliga (och vetenskapligt motbevisade) tesen att det är media som skapar våld och negativa saker i den vanliga världen.

Kommer oljan att ta slut? De sk peak-oilteoretikerna tror det: Oljan på väg att ta slut

Microsoft försöker patentera idén om odödlig data.

So really I think of it as a two-fold issue — the interface and the interactions and then also some of the real nuts and bolts of how do you represent, transmit, save data for a very long time.

(via Raw Feed)

Tuff 10-åring. Snart ser vi antagligen musikproducenter med blöja…

En elak trafikpolis får löneavdrag efter att ha kallat trafikanter för ”idiot” och ”dumskalle”.

Istället för att satsa mer på drogavvänjning tänker man i England testa incitamentsprogram – missbrukare ska få vouchers så att de kan köpa sig mat och liknande. Själv skulle jag vilja påstå att det snarare är att ge upp.

Ett försök att inte ”rasa” mot ungdomars sätt att hantera skriftsspråket: Webspeak: The Secret Language of Teens

Lång intressant artikel om framtidens säkerhet när det gäller identiteter. Mot en smartare ID-hantering. En intressant aspekt av biometrins intåg, och kopplingen mellan användarens alla uppgifter till en personlighet i databaserna är att jag som marknadsstrateg mycket enkelt kan bättre måla upp nischade målgrupper och hitta rätt.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,