Dagsedel…

Jösses! En hel drös med fördomar i en krönika apropå att Forum har lagt ner sin romantävling. Men rolig är han, mitt i sin surgubbighet:

Det gick inte att tävla fram ”den stora svenska samtidsromanen”.
Och hur skulle det ha varit möjligt? När nivån på den redan utgivna svenska skönlitteraturen har sjunkit till den milda grad att vi snart kan vänta en roman av Linda Skugge. […] det är den alltmer tilltagande feminiseringen av det offentliga samtalet som är på väg att rasera kulturens kvalitetstänkande. Allt från romaner till mode ska pratas sönder i oändliga samtal, där fokus sällan hinner etableras och ännu mindre värderas. Alla har rätt att ha en åsikt, alla är levande bloggar, alla uppfattar litteratur som en förströelse lika mycket värd som Let’s dance, World of Warcraft eller en shoppingrunda.

Och självklart fick Skugge spunk, med sedvanligt martyrskap och hon kan inte släppa det… Nån som väntat sig något annat1?

Mickey hittade det såklart.

Uppdatering: Isobel HK skriver en artikel om det i Expressen Kultur.

Andra bloggar om: , ,

  1. Jag läste för övrigt senaste Glamour där Skugge förklarar att hon är bloggberoende, samtidigt som att hon fortfarande påstår sig vara en av Sveriges mest lästa bloggare… Surt sa räven när ointresset faller över en… []