Hack i festen – hål i huvudet

Onekligen intressant att Nina Unesi väljer att stänga av kommentarsmöjligheten i sin extremt fördomsfulla och hatiska postning Ett hack i festen. Sorgligt att hon helt enkelt väljer att förklara hur LO-hacket gått till utan att veta ett skit om det.

ännu okänt vart, sitter ett gäng killar runt en dator och försöker hacka in på LO:s hemsida. Jag försöker föreställa mig hur det ser ut. Strålningen från datorn lyser upp tvåan i storstan. Några har rakat sig, andra låter gärna bli. Några har köpt pizza, andra snyltar friskt. Några är ännu inte klara med examensarbetet på KTH/Chalmers, andra har precis fått anställning (mycket tack vare socialdemokratisk tillväxtpolitik åren 2002-2006).

Låter som om det inte vore otroligt att samma anda som fick Anna Sjödin att förklara för en vakt av utländsk härkomst att ”såna som han vill vi inte ha i Sverige” gör att Unesi väljer att frankt förklara att hackar gör bara killar och självklart har de något med KTH att göra. Vore jag PR-ansvarig för Chalmers eller KTH skulle jag ringa upp henne och förklara att det hon gör förstör varumärket och är rent förtal. Man tycker att en ledarskribent på Länstidningen i Östersund och krönikör i tidningen Folket borde veta bättre faktiskt.

Det är också intressant att diverse radikala sossar i det här fallet går till storms mot hackning, när många av dem förut ansett hackande av diverse organisationssidor på högerkanten eller hos amerikanska myndigheter går under ”civil olydnad” men när det händer dem själva så är det ”usch och fy”.

Sjölander gör samma fördomsfulla uttalanden. Det är så synd om socialdemokrater just nu.