Expressen dömda av juryn

Det är onekligen intressant att läsa Expressens egna beskrivning av rättegången mot tidningen och ansvarig utgivare. Lite lätt otäckt ärligt talat. Att beskriva juryn som politiskt tillsatt är inget annat än ett fult sätt att försöka diskreditera det sätt som hela svenska mediarätten byggs. Det vanliga inom media är att försöka vara än mer objektiv när det kan tänkas att man själv har intresse i frågan. Inte här. Nono. Det här är helt enkelt en partsinlaga, förklädd till nyhetsartikel.

Uppdatering: Otto Sjöberg själv är däremot mycket mer verserad och försöker förklara tidningens ståndpunkt utan att göra märkliga intrikata stick mot det rättsväsende som faktiskt är satta att värna tryckfriheten:

Men framför allt är det olyckligt och inte bra, det skadar Expressen att ha fel. Grunden för Expressens verksamhet är att publicera nyheter som stämmer. Det blir fel i ett nyhetsarbete under stor tidspress. Blir det fel måste också en tidning agera, medge att det är fel och om det är befogat be om ursäkt.

Uppdatering: Enligt Jonas Bonnier så har Otto Sjöberg starkt stöd i styrelsen.

Andra bloggar om: , , ,