Som geek man är

Sånt här är alltid lika kul. Först: De mest skrämmande IT-nyheterna 2006. IDG tar oss med på en odyssé över årets händelser som fått IT-chefer och datoranvändare att stanna till – och geeks att darrande sträcka sig efter Joltburken. Förutom brinnande batterier, chefers bristande moral och allmänna [[vaporware]]-varningar (Windows Vista) så finns RIAA:

6. RIAA:s senaste upplysningsfilm om varför man inte ska piratkopiera. Att peka ut alla studenter som tjuvar och kommunister är kanske inte världens mest smarta idé.

Filmen kan du se, olagligt uppladdad, här.

De sista tre känns mest som ”fan, nu måste jag fylla den här listan” även om man lätt kan hålla med om nummer tio:

10. Nintendo Wii. Det är inget fel på produkten, men namnet.

Inse hur illa det kommer låta när en örebroare ska köpa konsolen…

I kategorin ”namn-som-talar-tvärtemot” finns också nummer tolv:

12. Filmen Stay Alive. Handlar om ett livsfarligt TV-spel som dödar folk.

Spännande. Verkligen. Själv tänker jag då på ett annat spelkoncept: Staying Alive – du ska försöka vara John Travolta ett dygn och du dansar dig trött.

IDG fortsätter i samma anda men nu tar de till med storsläggan när de listar Skräckhistorier från serverhallen. Och nej, det är ingen nördig omskrivning för en manual för att använda programmet ”Ghost” utan de verkliga dikeskörningarna i IT-världen. Fast det handlar iofs bara om affärssystem så vem fan bryr sig egentligen?

Wired körde under sent nittiotal och början på det nya milleniet utnämningar över gångna års vaporware – men efter att de fått lov att ge uppföljaren till Duke Nuke’em ett lifetime-award så la de av – men alla älskade listorna (förutom programföretag och vissa elektronikföretag) så de fortsatte.

En liten historisk odyssé:
1997
1998
1999
2000
2001
2002
2003
2004

Andra bloggar om: , ,