Skön stil på pressrelease för stil

En riktig kul pressrelease har tidningen Sko&Mode när de förklarar att Sverige är jeans:

Om köttbullen är Sveriges nationalrätt och Bellman nationalskalden, så nog är det väl så att jeansen är den svenska nationaldräkten. Inte minst de många duktiga svenska jeansmärkena understryker den bilden.

Få länder har en befolkning som så ofta och gärna klär sig i jeans. Vare sig de är unga eller gamla, supertrendiga eller använder brallorna i trädgårdslandet. Därför är Sverige också lite av ett observatorium för världens jeansindustri. Det som händer här är en god indikator på vad som komma skall också på andra ställen.

Nu är det mörka, obehandlade jeans som gäller, skriver branschtidningen Sko&Mode i sitt senaste nummer. Smala modeller, gärna med lite högre midja, befriade från bjäfs och bling-bling. I en tid när modet går mot det allvarliga och avskalade syns det också på jeansen som gärna låter sig inspireras från forna tiders arbetskläder, både från när och fjärran.

– Det var länge sedan vi hade någon textiltillverkning av betydelse här i landet. Men Sverige är ändå, eller kanske ännu mer idag, ett modeland. Och det är på de vardagliga, praktiskt bärbara trenderna vi håller världsklass, säger Harriet Lindesmark, chefredaktör på tidningen Sko&Mode.

Fuck! Nyskapande som attan!

Andra bloggar om: , , , , ,