Lite tekniktjafs

Alltså. Visst har jag laddat ner IE7. Inte för att jag blev speciellt gladare av det. Seg och allt det där ”nya” har jag haft tillgång till i Firefox i ett år. Minst. I vilket fall så är version 7 här – vilket borde föranleda en väldigt bred mediauppslutning men den har i princip uteblivit.

Och som vanligt visar det sig att Microsoft inte direkt har lyckats att debugga grejerna de släpper ut. De första två buggarna räknades inte som kritiska men den tredje är nästan lite kul. Microsoft slog på trumman om att IE7 skulle ha ett skydd mot [[spoofing]]. Problemet är att en bugg gör själva skyddet till en hjälp för just detta.

En annan lattjo liten grej är att en ny trojan, SpamThru, installerar en piratkopia av det kommersiella anti-virusprogrammet Kaspersky. För att slippa att dela utrymme med annan skadlig kod. Till och med säkerhetsmänniskorna anser att det är rätt originellt.

Andra bloggar om: , , , ,