En krishantering i Ankeborgsstil

Efter de senaste dagarnas totala lågvattenmärke för politisk krishantering och där Reinfeldts image totalt klätts av så har Borelius till slut avgått. Det var efter de senaste ytterligare avslöjanden om såväl skattestök och diverse mer eller mindre märkliga husaffärer knappast överraskande. Det som jag är mest förvånad över är att Reinfeldt inte fotar Stegö-Chilò samtidigt. Samtidigt visar den gångna veckan att oavsett de experter som Reinfeldt har omkring sig så har deras PR-arbete mer eller mindre varit Grönköpingsaktigt. Självklart uttalar sig mediernas egen hus-PR-expert Paul Ronge om det hela: Att avgå var enda utvägen för Borelius.

För övrigt är det mest intressanta att Magnus Tankar är veckans viktigaste blog, som likt en svensk Drudge Report, lyckats spöa media och faktiskt vara en q-källa för gångna veckans avslöjanden.

I övrigt känns det som om jag sannerligen är släpande back på hela den gångna veckans avslöjandesväng (tre dagar utan internet liksom) och överlåter hellre till andra att säga ungefär det jag kunde ha sagt:
Beta Alfa verkar ha suttit på tangentbordet:
Kulturministern får snigel på ögat
Kulturminimeringsministern spelar på såg
Blogginlägget som Johan Forssell raderade
Reinfeldts utspel – ett högt spel med media
Strategiexpertens pressfiasko och handelsministerns avgång
Redaktörn gör en god genomgång:
En svårslagen vecka
Hos Jonas kan man ana en viss skadeglädje ändå – så här i älgjaktstider en slående fyndig rubbe:
Bloggarna har fällt sin första minister
Ljungkvist scoopar igen
Reinfeldt spinner

Nu ska jag på middag istället.

Andra bloggar om: , , , , , ,