Mer rätt och räfst

En intressant iakttagelse i samband med Crazy Horse-rättegången: försvaret och SSU:arna fortsätter att mena att polisen har fel. Dels genom att fortsätta att hänvisa till att det var Sjödin som blev attackerad. Detta trots att hennes anmälan mot krogvakten är avskriven av polisen (här).Och att de – trots polisens vittnesmål – menar sig inte varit höggradigt berusade. Alltså menar de att poliserna ljuger (här).

Peter Kadhammar skriver en krönika som lär bli en klassiker. Bland annat avslutar han, efter att påpekat att Anna Sjödin inte kan ha samma referensramar som oss andra eftersom hon ansåg att rättegången var en ”bra dag”:

En bra dag, sa Anna Sjödin. Om hon varit borgmästare i Hiroshima hade hon kallat atombomben ett tillfälligt avbrott i busstrafiken.

Och hans bild av hur Sjödin och hennes väninnas berättelser är osannolika är lysande:

Om man får tro Sjödin och hennes väninna C hamnade de i en motsvarighet till Tarantinofilmen ”From dusk till dawn”, där en man går in på en krog och upptäcker att den är fylld av vampyrer.