En framtidsvision

Lördagarna i Dalarna innebär läsning av Pralin som är featuretidningen för Dalarnas Tidningar. Där skrivs krönikor varje vecka och platsen delas av min gamle vän Niklas Darke, Pralinredaktören Anna Runnberg och numera också Maria Blom, regissören av ”Masjävlar”.

Idag skriver Anna om bananflugor vilket var ett aktuellt ämne. Vid frukost idag trodde jag först att något brunnit i köket och efterlämnat ett lager aska – men det var bananflugor. Och fru Runnberg har hittat den gordiska knuten, förklaringen till ondskan: sopsorteringen!

Om flugorna är guds straff så är sopsorteringen något uppfunnet av en cykelhjälmsprydd byråkrat från helvetet.

Själv undrar jag om vi inte snart får se kommuner som marknadsför sig, inte som miljökommun, utan som ”sorteringsfri” kommun. Garanterat kommer priserna på boende i en sån kommun raka i höjden, Vägverket får se till att pendlingsvägarna till och från den kommunen är uppdaterade (tvåfiligt 110 km/h utan kameror) och kommunalrådet kan även se till att hålla lite stil på sina byråkrater genom att avkräva svar på frågan: ”Använder du cykelhjälm?”.

Om detta motioneras det friskt från Vänsterpartiet Pseudokommarna där de påpekar att det är ett flagrant brott mot den personliga integriteten. ”Man får inte som arbetsgivare fråga kvinnor om de tänker skaffa barn men däremot så ska man få fråga människor om de är rädda om sina huvuden? Det borde vara förbjudet. För övrigt tycker jag att kvinnor inte ska arbeta så mycket utan vara hemma och sköta den politiska skolningen av våra små kamrater.” säger Leif Ahly1.

Vi snackar en kommun där Miljömuppspartiet2 stryker omkring i politikens slum, försöker deala lite bensinskatter till andra samhälleliga snedseglare (sd, centerpartister och pseudokommar) men mest går och mumlar för sig själva som avdankade crackbabies.

Och efter några år visar det sig att denna kommun vinner pris för ”Bästa miljökommun” eftersom de bränner sopor som blir till fjärrvärme och kan använda värme till att skapa el och därmed slipper köpa in skitig elkraft från polska kolkraftverk. I Borlänge får då Nils Gossas en svår depression och börjar att slänga soporna på gården vilket innebär att kommunen till slut får lov att tvångsinlösa hans hus och riva det som sanitär olägenhet medan Gossas embarkerar Säters mentalsjukhus, en specialavdelning för miljömuppar som inte klarar av att de hade fel.

I samband med ett besök på den avdelningen blir också Peter Eriksson fast efter att ha försökt att smuggla in gamla partiprogram, vilket enligt överläkaren Adolf Reinåker3helt motverkar försöken att få dessa miljömuppar på fötter igen.

Var är Maria Wetterstrand? Hon har flyttat till Karelen med man och barn, och lever på att bränna hemma.

(Fan, Runnberg. Nu fick du igång mig så här på lördagen…)

Andra bloggar om: , , , , , , ,

  1. ingift brylling till Lars []
  2. eller som Daniel så vist kallar dem – ”barktomtar” []
  3. en avlägsen släkting till Fredrik. Med liten mustasch. []