I blå ringhörna…

De slåss så det stänker. Lars Ohly och Marie Söderqvist Tralau1 häver ur sig helt underbart elaka omnämnanden om varandra.

Marie:

Han är en brutal, ouppfostrad kommunistsälle.

Lars (som under direktsändning gav Marie ett finger):

Min beskrivning av hennes uppfattning är att hon ligger något till höger om Djingis Khan. Hon är en extrem och oseriös moralfundamentalist.

Fan. Nu börjar valdebatten likna nåt. Synd att det liksom kom igång lite sent…

Uppdatering: Man får fan tycka vad man vill om Marie S-Ts åsikter – själv får jag ofta krypningar längs ryggraden av dem. Samtidigt gillar jag henne för att hon är så skärpt och har en skön argumentationsteknik.

Men det är skrämmande hur bloggosfären verkar tycka att det är ok att ge någon ett finger i direktsändning. Och att det bland flera uttalat feministiska kvinnor finns en illa dold förtjusning över att MST blir behandlad så – eftersom hon ju inte är ”renlärig”.

Att, som Annika Bryn gör, kalla henne oinsatt är löjligt. MST var med och startade United Minds och jobbar med PR på Prime PR. Hon är statsvetare i klass med Stig-Björn L men däremot i en oerhört konservativ ringhörna. Hon oerhört van vid mediedramaturgin och vet att renodla åsikter för att nå genomslag. Det klarade inte Ohly av. Så han tog de facto till en typiskt manlig översittarteknik. Allt annat är bullshit och den som försvarar hans handling försvarar att det är ok att använda nedvärderande tecken mot kvinnor som är smartare än en själv.

  1. Undrar om hon får höra ”tralalala” många gånger efter att ha gift sig… []