Datorer är ett jävla skit

Alltså. Ingen ASUS synes än. Nu är vi inne på sjätte veckan. BK Data vet som vanligt ingenting. Och förra veckan blev det kris eftersom den dator jag nu sitter på används som testbänk för webb. Så en ytterligare dator hämtades för att lösa problemet. BK Data var skitstolta och förklarade hur ”hyggliga” de var som lånade ut en ”motsvarande dator” som min ASUS. Sen blev de purkna när de insåg att den utlånade enbart användes som testbänk. Trots att jag påpekade att a) jag har inte tid att ominstallera ännu en dator b) det är inte deras business vem som använder vilken dator och att deras mission är att leta rätt på min ASUS. Det fattade de inte.

Eftersom Toshiban jag sitter på nu laggar kraftigt tänkte jag att ändå installera allt på den dator som var ”motsvarande lika bra som din ASUS”. Yeah, right. Den datorns DVD/CD-läsare fungerar inte. När jag påpekar detta faktum så får vi självklart inte någon ursäkt (det har vi inte fått om nåt som de klantat runt med) utan bara ”ajdå, well det där var en demomaskin. Kom och hämta en med mindre processor och mindre internminne.” Vis av erfarenheten valde jag att skärmdumpa vad Toshibans processor och RAM går för och frågade om den som de nu tänkte låna ut var bättre. ”Nej. Ungefär samma.”

När jag ringde och tjatade om min ASUS igår förklarade en av teknikerna: ”Jo, vi har haft stora problem med ASUS. Det kan ta lång tid att få tillbaka grejerna. Fattar inte vad de håller på med.” Och? Varför säljer ni dem då? Och när blev era relationer med leverantörerna mitt problem?

Jag lackar ur. Det är för mycket unga pojkar med självhävdelsebehov inom IT-svängen. Snackade med vår tekniker från samma företag som höll med om att de måste få ordning på sin kundvård. Som det är nu kommer vi, och flera andra, helt enkelt att lämna dem när någon annan ser till att skaffa sig Mackompetens. För det är ju just det som är problemet: det är de enda inom regionen som jobbar med macar.